Πόσα άλογα βγάζει το ισχυρότερο MINI (+video)

Το νέο MINI John Cooper Works GP δεν είναι μόνο μια ειδική έκδοση, που τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας του μοντέλου. Πρόκειται για ένα ορόσημο στην 60ετή ιστορία του εμβληματικού μικρού, καθότι είναι το ισχυρότερο που έχει παρουσιαστεί!

Δείτε ακόμα: «Πόλεμος» MINI GP – Honda Civic Type R (+video)

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας turbo βενζινοκινητήρας 2.0 λίτρων (είναι αυτός που κινεί και την BMW M235i Gran Coupe, αλλά διαθέτει νέο turbo) και αποδίδει 306 ίππους και 450 Nm ροπής. Τα συγκεκριμένα νούμερα ισχύος και ροπής, συνδυαστικά με το χαμηλό βάρος του αυτοκινήτου που αγγίζει μόλις τα 1.255 κιλά, προσφέρουν 0-100 σε μόλις 5,2 δλ. και τελική ταχύτητα 265 χλμ./ώρα. Δεν μιλάμε δηλαδή μόνο για το πιο δυνατό, αλλά και για το πιο καταιγιστικό MINI όλων των εποχών. Κατά πόσο μετουσιώνονται οι ανωτέρω ισχυρισμοί σε παραγόμενο έργο; Το δυναμόμετρο αναλαμβάνει να δώσει την απάντηση.

Διαβάστε επίσης: Πόσα άλογα βγάζει στο δυναμόμετρο το Type R; (+video)

Το βρετανικό hot hatch απέδωσε 260,6 άλογα και 255,8 ft-lb (347 Nm) ροπής στους τροχούς. Αν συνυπολογίσουμε ένα 15% απωλειών, τα τελικά νούμερα στο στρόφαλο έρχονται στην περιοχή των 300 ίππων και 394 Nm. Όπερ εστί, η ροπή απέχει αρκετά από τα εργοστασιακά νούμερα, σε αντίθεση με την ιπποδύναμη που είναι κοντά σε αυτά.

Δείτε ακόμα: Τούμπαρε με το που αγόρασε το νέο MINI GP (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store