Τούμπαρε με το που αγόρασε το νέο MINI GP (+video)

Ο κόσμος πλέον κάνει τα πάντα για μερικά likes και views. Έχουμε διαβάσει τραγικά περιστατικά, όπου άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στεκόμενοι σε άκρες γκρεμών ή βγαίνοντας στα περβάζια ουρανοξυστών προκειμένου να τραβήξουν μια εντυπωσιακή selfie. Με αυτά κατά νου, το να τουμπάρει κάποιος το ολοκαίνουργιο MINI GP του στιγμές μετά την αγορά για ένα video, μας κάνει να αναφωνούμε «πάλι καλά».

Ο Pog είναι ένας Γάλλος YouTuber, που δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου. Θεωρήστε τον κάτι σαν τον Shmee της Γαλλίας. Ο Pog λοιπόν αγόρασε ένα John Cooper Works GP – το ταχύτερο MINI παραγωγής όλων των εποχών, με άλλα λόγια. Μόλις 3.000 θα κατασκευαστούν, με τις πρώτες παραγγελίες να ήταν προγραμματισμένες για παράδοση στις αρχές Μαρτίου. Ο ορυμαγδός του κορωνοϊού ωστόσο, άλλαξε τα δεδομένα. Ο Γάλλος YouTuber ήταν από τους προνομιούχους, καθώς παρέλαβε το αυτοκίνητο -καταβάλλοντας τα παραπανίσια δέοντα- στο σπίτι του. Αυτό αποτέλεσε και το ιδανικό σενάριο για το video.

Διαβάστε επίσης: Ήρθε το ακριβότερο και ισχυρότερο MINI

Το σκεπτικό ήθελε ένα είδος οικιακού Gymkhana. Το GP να γυρνάει στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας, ντριφτάροντας κλπ. Οι προσπάθειες χρονομετρούνταν, προκειμένου να υπάρχει κι ένα κίνητρο για βελτίωση και αύξηση του ρυθμού. Το βρετανικό hot hatch αποδίδει 306 ίππους και 450 Nm ροπής από τον 2λιτρο TwinPower, επιταχύνοντας στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 5,2 δλ. και φτάνοντας μέχρι τα 265 χλμ./ώρα. Βασική προϋπόθεση να πετύχει αυτά τα νούμερα, η ύπαρξη ασφάλτου. Κατά προτίμηση επιπέδου πίστας, στην οποία προσανατολίζεται κιόλας το JCW GP.

Διαβάστε επίσης: Mustang 3 ημερών κατέληξε σε ποτάμι (+video)

Με το γρασίδι και τα χώματα δεν τα πάει ιδιαίτερα καλά, όπως αποδεικνύει σε μια φάση όπου συναντά ανώμαλο έδαφος με το πλάι. Ανώμαλο έδαφος που δημιουργήθηκε από τα συνεχή περάσματα. Κοινώς, και αρκετά κυριολεκτικά, ο Pog έσκαψε ο ίδιος τον λάκκο του. Για καλή του τύχη δεν υπέστη ούτε γρατζουνιά, ενώ και το αυτοκίνητο τη γλίτωσε με αναλογικά μικρές ζημιές

 

Get it on Google Play Download on the App Store