Πόσα δίνατε για την αυθεντική «Eleanor» Mustang;

Κάποια αυτοκίνητα δεν χρειάζεται καν να τα αναφέρεις με την πραγματική τους ονομασία. Η μυθοπλασία και η βιομηχανία του θεάματος έχουν φροντίσει να τα μετατρέψουν σε αστέρες, με τον δικό τους, προσωπικό χαρακτήρα. Όταν λέμε «KITT», κατευθείαν έρχεται στο μυαλό η εικόνα της μαύρης Pontiac Trans AM με το κόκκινο LED να πηγαινοέρχεται στο καπό. Όταν, αντίστοιχα, ακούμε «Eleanor» δεν θέλει πολύ ο εγκέφαλος για να ανασύρει καρέ της Shelby GT500 του 1967 από το «Gone Ιn 60 Seconds» (το remake του 2000, όχι το αυθεντικό του 1974).

Διαβάστε επίσης: Πόσο κοστίζει να φτιάξεις το δικό σου KITT;

H «Ελεονώρα», λοιπόν, πωλείται! Δεν μιλάμε για κάποια ρέπλικα ή γενικά, μια Shelby GT500 του ’67. Ένα από τα αυτοκίνητα που συμμετείχε στα γυρίσματα της ταινίας αναζητά αγοραστή, δίνοντάς μας άλλη μια επιλογή για τη λίστα στον Άγιο Βασίλη. Η συγκεκριμένη Eleanor είναι αυτή που πρωτοσυναντά ο Nicolas Cage, στην αναγνώριση που κάνει για να την «σηκώσει» αργότερα. Ιδού και η σκηνή

Όλες κι όλες 11 χρησιμοποιήθηκαν για την ταινία, αν και οι περισσότερες είτε καταστράφηκαν, είτε πήραν θέση σε κινηματογραφικά μουσεία και συλλογές. Με λίγα λόγια, είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρεθεί μια αυθεντική προς πώληση. Κι ακόμα πιο σπάνιο, να είναι στην Ευρώπη! Η Shelby GT500 των φωτογραφιών ανήκει σε Γερμανό συλλέκτη, ο οποίος αποφάσισε να κεφαλαιοποιήσει την επένδυσή του.

Δείτε ακόμα: Έφτιαξε Mustang και του την πήρε η Disney!

Παρότι collector’s item, το οδόμετρο αναγράφει μπόλικα χιλιόμετρα. Με 117.184 χλμ. είναι από τις πιο χρησιμοποιημένες GT500 που μπορεί να βρει κανείς, δείγμα ότι η θητεία της στα στούντιο της Touchstone Pictures περιλάμβανε πολλή οδήγηση. Αν θυμάστε, στη σκηνή καταδίωξης, δεν την προλαβαίνει το ελικόπτερο της αστυνομίας αφού ο Cage πατάει και τον ψεκασμό νίτρο. NOS δεν έχει η συγκεκριμένη, αλλά με 400 άλογα από έναν V8 5.8 λίτρων της Ford Racing δεν νομίζουμε πως το χρειάζεται κιόλας. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, μέσω 4τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου.

Διαβάστε επίσης: Πόσα θα δίνατε για μια BMW M3 E30;

Τιμή δεν ανακοινώνεται ακόμα από την ChromeCars, που έχει αναλάβει την πώλησή της, όμως σίγουρα θα πρέπει να περιμένουμε «χοντρά» 6ψήφια νούμερα.

Get it on Google Play Download on the App Store