Πόσο κάνει το λιλιπούτειο Honda N-One;

Προ διμήνου, η Honda παρουσίασε το νέο N-One. Ένα από τα δημοφιλέστερα kei cars στην αγορά της Ιαπωνίας, από το 2012 που λανσαρίστηκε, και το πιο καλοπουλημένο για τη χρονιά που μας πέρασε. Σήμερα ήρθε η ώρα να δούμε πόσο κοστίζει.

Το N-One διατίθεται σε τρεις εκδόσεις: Original, Premium, Premium Tourer και RS. Κάθε μία έχει διαφορετική μάσκα και εξοπλιστικά στοιχεία, με τις Premium και RS να διαθέτουν LED προβολείς ομίχλης στον προφυλακτήρα και ζάντες αλουμινίου. Προφανώς η RS ξεχωρίζει και χάρις στα σήματα, αλλά και τη διχρωμία αμαξώματος-μαύρης οροφής, ενώ τα πίσω φωτιστικά σώματα είναι σκουρόχρωμα. Η μεγαλύτερη διαφορά, ωστόσο, κρύβεται στα μηχανικά μέρη.

Δείτε ακόμα: Πόσο κάνει το νέο Suzuki Swace;

Πέρα από την ελαφρώς πιο σφιχτή ρύθμιση της ανάρτησης, το N-One RS είναι το μοναδικό που συνδυάζει τον 3κύλινδρο κινητήρα των 658 κ.εκ. (υπερτροφοδοτούμενο στο συγκεκριμένο) με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Η Honda δεν ανακοινώνει τεχνικά χαρακτηριστικά, όμως λογικά δεν υπάρχουν μεταβολές σε σχέση με πριν, οπότε μιλάμε για 64 άλογα στις 6.000 σ.α.λ. και 104 Nm στις 2.600 σ.α.λ. Στα N-One Original και Premium υπάρχει και ατμοσφαιρική έκδοση, με 58 ίππους στις 7.300 σ.α.λ. και 65 Nm στις 3.500 σ.α.λ. Original και Premium διατίθενται αποκλειστικά με κιβώτιο διαρκώς μεταβαλλόμενης σχέσης CVT, ενώ υπάρχει η επιλογή και συστήματος τετρακίνησης!

Πόσο πάει το «μαλλί» για όλα αυτά;

Διαβάστε επίσης: Πόσο κάνει το Honda HR-V 1.5 VTEC Turbo 182 PS;

Το βασικό Original ξεκινά από τα 1.599.400 γεν, ενώ το κορυφαίο RS από τα 2.022.900. Σε δικά μας χρήματα, μιλάμε για 12.929 και 16.352 ευρώ αντίστοιχα. Στην Ευρώπη δεν έρχεται, αλλά θεωρητικά, αν μπορούσατε θα το αγοράζατε;

Get it on Google Play Download on the App Store