Πότε περιμένουμε την ηλεκτρική Mercedes G-Class;

Η Mercedes G-Class, όπως πολλά ακόμα ιστορικά ονόματα (βλέπε Ford Mustang), ετοιμάζεται να εισέλθει στην ηλεκτρική εποχή. Κάτι που αναμένεται να γίνει αρχικά εντός μηνών, αλλά με το τελικό στάδιο να καθυστερεί αρκετά.

Σύμφωνα με το Autocar η EQG, όπως θα ονομάζεται ο ηλεκτρικός απόγονος του G-Wagen, θα παρουσιαστεί με τη μορφή πρωτοτύπου στην προσεχή Έκθεση του Μονάχου (άλλοτε Φρανκφούρτης), το Σεπτέμβρη. Η έκδοση παραγωγής, ωστόσο, θα έρθει αρκετά αργότερα καθώς οι Άγγλοι τοποθετούν το λανσάρισμά της μετά από 3 χρόνια, στο 2024. Η Mercedes έχει ήδη πατεντάρει τις ονομασίες EQG 560 και EQG 580, δίνοντάς μας τις πρώτες δυο εκδόσεις του επερχόμενου EV off roader της.

Η πλατφόρμα θα είναι κοινή με της EQS, κάτι που σημαίνει πως η κορυφαία EQG θα διαθέτει το δίδυμο ηλεκτρικών μοτέρ (ένα εμπρός, ένα πίσω) της ηλεκτρικής λιμουζίνας. Η EQS 580 διαθέτει 523 ίππους και 854 Nm, οπότε πανομοιότυπα νούμερα περιμένουμε για την αντίστοιχη EQG. Η 560 λογικά θα κυμανθεί χαμηλότερα, στα 450-470 άλογα. Η μπαταρία των 107,8 kWh αναμένεται να παρέχει μια μέγιστη αυτονομία 500 χλμ., αριθμός εξαιρετικός αναλογιζόμενοι πως το αυτοκίνητο θα ζυγίζει περί τους 3 τόνους! Η EQS θα αποκτήσει και κορυφαία έκδοση AMG, απόδοσης 761 ίππων, άρα δεν αποκλείεται να δούμε κάτι τέτοιο και για την EQG.

Get it on Google Play Download on the App Store