Έρχεται Mercedes-AMG EQS με 761 άλογα

Η Mercedes κέρδισε πάσα εντύπωση με το λανσάρισμα της EQS, όμως φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή. Κι αυτό, γιατί η έκδοση AMG όχι μόνο αναμένεται με 771 άλογα, αλλά υπολογίζεται πως θα είναι και η ταχύτερη Mercedes όλων των εποχών!

Σύμφωνα με το carwow, από όπου και το προσεγμένο rendering, η κορυφαία έκδοση της «ηλεκτρικής S-Class» θα παράγει 761 άλογα και πάνω από 1.000 Nm ροπής. Αριθμοί που, εντελώς «συμπτωματικά», είναι ταυτόσημοι με αυτούς της Porsche Taycan Turbo S (761 άλογα και 1.050 Nm). Δεν τίθεται ερώτημα για το αυτοκίνητο που στοχεύει απευθείας η Στουτγκάρδη, μαζί με το Tesla Model S. Η ισχύς θα προέρχεται από 2 ηλεκτροκινητήρες (έναν εμπρός, έναν πίσω), χαρίζοντας στην AMG EQS ρυθμό επιτάχυνσης που θα θέσει ιστορικά στάνταρ για τα μοντέλα παραγωγής του «Αστεριού».

Το 0-100 χλμ./ώρα εκτιμάται πως θα διαρκεί μόλις 2,7-2,8 δλ., καθιστώντας το ηλεκτρικό σεντάν της AMG ταχύτερο ακόμα και από τη θηριώδη GT Black Series! Για την ακρίβεια, η μόνη άλλη Mercedes που θα μπορεί να συγκριθεί σε επιτάχυνση με την πανίσχυρη EQS, είναι το μεταμφιεσμένο μονοθέσιο Formula 1, που ακούει στο όνομα «Project ONE» (κάτω από 2,5 δλ. για την ίδια μέτρηση)!

Η πρεμιέρα της Mercedes-AMG EQS τοποθετείται εντός του 2022 και η αρχική τιμή της, κατά τους Άγγλους, θα είναι πάνω από 100.000 λίρες (115.200 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store