Τι Formula 1, τι Mercedes-AMG Project ONE; (+video)

Έχουν περάσει 3 χρόνια από τη στιγμή που η Mercedes-AMG παρουσίασε το Project ONE. Ένα hypercar με τεχνολογία, κινητήρα και επιδόσεις παρμένες από τη Formula 1. Μια σύνδεση που οι Γερμανοί υπογραμμίζουν σε κάθε αναφορά τους, επιστρατεύοντας τον 7άκις πρωταθλητή Lewis Hamilton και την W11 EQ Performance του για να μας το υπερτονίσουν.

O Βρετανός recordman της F1, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την χρυσή εποχή της Mercedes στην κορωνίδα του motorsport, έχοντας κατακτήσει όλους τους τίτλους με το «Αστέρι» στην πλάτη ( 1 με McLaren-Mercedes και τους υπόλοιπους 6 με μονοθέσια της φίρμας από τη Στουτγκάρδη, εκ των οποίων οι 4 συνεχόμενοι). O καθ’ ύλην αρμόδιος δηλαδή, για να προμοτάρει το ισχυρότερο και ταχύτερο αυτοκίνητο όλων των εποχών του Γερμανού κατασκευαστή. Στο video «After Work» ο Hamilton επιβιβάζεται στο Project ONE μετά από άλλη μια πετυχημένη μέρα στη δουλειά. Και συνεχίζει στους ίδιους, αγωνιστικούς ρυθμούς, απόρροια των δεσμών του ONE με τη Formula 1.

Δείτε ακόμα: Ρεκόρ όλων των εποχών από τη Mercedes! (+video)

Βέβαια, πιο σωστό θα ήταν να υπήρχε η W06 Hybrid του 2015, καθώς σε αυτή βασίζεται το υβριδικό σύνολο του αυτοκινήτου. Αποτελείται από έναν υπετροφοδοτούμενο V6 κινητήρα 1.6 λίτρων, συνδυαζόμενο με ηλεκτρικό turbo και ηλεκτροκινητήρες. Το θερμικό μηχανικό σύνολο είναι τοποθετημένο εμπρός από τον πίσω άξονα και φτάνει έως τις 11.000 σ.α.λ., ενώ τα ηλεκτρικά μοτέρ βρίσκονται στον εμπρός άξονα. Ο πανίσχυρος 1.600αρης αποδίδει 680 ίππους και μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς και οι δύο ηλεκτροκινητήρες των 326 ίππων δίνουν κίνηση εμπρός. Συνδυαστικά η ισχύς του υβριδικού συνόλου φτάνει τους 1.000 ίππους και για τη μετάδοση της ισχύος υπάρχει ένα αυτοματοποιημένο 8τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Διαβάστε επίσης: Η Mercedes-AMG Project ONE προκαλεί δέος (+video)

Οι επιδόσεις είναι αναμενόμενα καταιγιστικές, αφού το Mercedes-AMG Project ONE επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 2,5 δλ., στο 0-200 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα. Παράλληλα, το υπεραυτοκίνητο της Mercedes-AMG μπορεί να κινηθεί και μόνο με την χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας για αποστάσεις έως 25 χιλιομέτρων.

Δείτε ακόμα: Η τεχνολογία Formula 1 της Toyota Supra

Το κόστος του ξεπερνά τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, για καθένα από τα 275 αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν (και έχουν ήδη πωληθεί). Ειρήσθω εν παρόδω, ο Hamilton ήταν από τους πρώτους που έδωσαν παραγγελία.

Get it on Google Play Download on the App Store