Σχεδιαστής της Lada είχε τη νέα μάσκα BMW το 2005!

H BMW αποκάλυψε στις 23 Σεπτεμβρίου τις νέες και πολύ δυναμικές BMW M3 και M4, οι οποίες εκτός από τις επιδόσεις τους και σπορ χαρακτηριστικά τους, ξεχωρίζουν εξωτερικά για ένα τους στοιχείο: Την τεράστια μάσκα με πολύ μεγάλα σε ύψος χαρακτηριστικά «νεφρά», που εκτείνονται από το καπό έως το κάτω άκρο του προφυλακτήρα.

Δείτε ακόμα: Διχάζουν οι έξτρα εξατμίσεις των νέων BMW M3/M4

Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι αμφιλεγόμενο, μέχρι τουλάχιστον να εξοικειωθεί το μάτι με την πολύ μεγάλη αυτή αλλαγή. Αν μάλιστα συγκρίνουμε τη νέα μάσκα της M3 με αυτή της προγενέστερης, θα δούμε ότι έχει μεγαλώσει σε ύψος τουλάχιστον τρεις με τέσσερις φορές.

Ωστόσο, για τον πρώην σχεδιαστή της Lada και πνευματικό «πατέρα» του Lada Samara 2110 δεν ήταν κάτι το καινούργιο, αφού το είχε αποτυπώσει πριν από 15 ολόκληρα χρόνια. Το 2005, ο Vladimir Jartsev και αφού είχε φύγει από την Avtovaz και είχε ανοίξει το δικό του σχεδιαστικό στούντιο, συνεργαζόταν με διάφορους βελτιωτικούς οίκους. Τότε έβγαλε διάφορα σχέδια για αισθητικές αναβαθμίσεις για την BMW Σειρά 3 E90, τα οποία βλέπετε στις φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει στο προφίλ του στο Facebook. Ο ίδιος δηλώνει: «Πριν 15 χρόνια, ντρεπόμουν που μου ήρθε στο μυαλό η ιδέα της υπερμεγέθυνσης της μάσκας της BMW. Τώρα ντρέπομαι για τους σχεδιαστές της BMW που ήρθαν σε τέτοια ιδέα».

Δείτε ακόμα: Επέτειος 30 εκατομμυρίων για την Lada (+video)

O Vladimir Jartsev είχε δημιουργήσει και άλλες εκδοχές της μάσκας της BMW το 2005, οι οποίες τότε σίγουρα έμοιαζαν τελείως φανταστικές και ότι ποτέ δεν θα γίνονταν πραγματικότητα. Και όμως, ειδικά το σχέδιο που βλέπετε στην πρώτη εικόνα, μοιάζει λες και το είδε η BMW και με βάση αυτό εμπνεύστηκε για τη μάσκα στις νέες M3 και Μ4. Λέτε, ο Vladimir Jartsev να ζητήσει πνευματικά δικαιώματα από την BMW;

Get it on Google Play Download on the App Store