Δυο χρόνια μπροστά είναι η VW στα ηλεκτρικά

O στρατηγικός σχεδιασμός της VW αποδίδει και μάλιστα έχει φέρει «μπροστά» κατά δυο έτη τη γερμανική μάρκα, στην παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων. Μάλιστα ο νέος στόχος της VW είναι η παραγωγή 1,5 εκατ. ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2025!

Δείτε ακόμα: Ρομπότ της VW θα φορτίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της μάρκας, μέχρι τα τέλη του 2023 θα έχουν καταφέρει να κατασκευάσουν 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα, ενώ μέχρι το 2025, το νούμερο αυτό θα έχει αγγίξει το 1,5 εκατομμύρια ηλεκτροκίνητα. Η παραγωγή του ID.3 ήδη έχει ξεκινήσει από το Νοέμβριο στο εργοστάσιο του Zwickau. Οι προ-παραγγελίες έχουν αγγίξει τις 37.000 και οι πρώτες παραδόσεις ξεκινούν το καλοκαίρι του νέου έτους.

Δείτε ακόμη: Διέρρευσαν οι ιπποδυνάμεις των σπορ VW Golf

«Το 2020 θα είναι ένα σημαντικό έτος για τη Volkswagen. Με την κυκλοφορία του ID.3, αλλά κι άλλων ελκυστικών μοντέλων της οικογένειας ID, η νέα εποχή της VW θα είναι κάτι παραπάνω από ορατή στους δρόμους», δήλωσε ο Thomas Ulbrich, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen που είναι υπεύθυνος για την Ηλεκτρονική Κινητικότητα του ομίλου και συνέχισε λέγοντας: «Το νέο μας σχέδιο για 1,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα το 2025, δείχνει ότι οι άνθρωποι θέλουν μια κινητικότητα φιλική προς το περιβάλλον. Κι εμείς θα την παρέχουμε με προσιτό κόστος»!

Διαβάστε επίσης: H VW θα λανσάρει 34 νέα μοντέλα το 2020

Επιπρόσθετα, η VW κατασκευάζει το δικό της δίκτυο φόρτισης μέσω της νέας θυγατρικής της, Elli. Η εταιρεία εκτιμά ότι συνολικά 36.000 σταθμοί φόρτισης θα είναι διαθέσιμοι σε ολόκληρη την Ευρώπη σε αντιπροσωπείες και εγκαταστάσεις έως το 2025.

Get it on Google Play Download on the App Store