Διέρρευσαν οι ιπποδυνάμεις των σπορ VW Golf

Μετά τις αποκαλύψεις από διάφορα μέσα και τις εικασίες, ήρθε μια διαρροή να μας δώσει τα νούμερα ισχύος όλων των σπορ εκδόσεων του VW Golf 8ης γενιάς.

Μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από τον CocheSpias και φαίνεται να είναι παρμένη από το Volkswagen TV, αποκαλύπτει την απόδοση των νέων GTI/GTI TCR/GTD/GTE και R. Οι αριθμοί είναι σε kW, όμως με μια απλή μετατροπή παίρνουμε ως αποτέλεσμα τους αγαπημένους μας ίππους. Το επόμενο GTI, λοιπόν, παραμένει στα 241 άλογα και το σκληροπυρηνικό TCR ανεβαίνει στα 300 άλογα, οπότε βάσει αυτών οι φήμες που θέλουν το Performance στους 280 ίππους φαίνεται πως θα δικαιωθούν.

Δείτε ακόμα: VW Golf R «ανάβει αλάρμ» στην Toyota Supra (+video)

Κάτι που δυστυχώς, και πάντα αν ισχύουν αυτά που βλέπουμε στη φώτο, δεν ισχύει για τις προσδοκίες του R. Ακουγόταν έντονα πως το κορυφαίο Golf θα ανέβαινε στην περιοχή των 400 ίππων, ώστε να κοντραριστεί με τα Audi RS 3 και Mercedes-AMG A45, ενώ η φημολογία δεν απέκλειε βασική έκδοση στα 320-330 άλογα. Το δεύτερο σκέλος ισχύει μεν, δίχως την ύπαρξη του πρώτου δε. Η απόδοση του 2λιτρου TSI τοποθετείται στα 333 άλογα, νούμερο που σηματοδοτεί αύξηση 23 ίππων σε σχέση με το σημερινό. Ωστόσο, ούτε στο GTI εμφανίζεται έκδοση Performance. Κάτι που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται, αργότερα να παρουσιαστεί ισχυρότερη έκδοση του R, κατά πάσα πιθανότητα με την επωνυμία Plus.

Διαβάστε επίσης: Η τιμή του ταχύτερου VW Golf GTI όλων των εποχών στην Ελλάδα

O 2λιτρος TDI του GTD φτάνει στους 200 ίππους, ενώ το υβριδικό σύνολο των 1.5 TSI-ηλεκτρικού μοτέρ στο GTE ξεπερνάει ακόμα και το GTI, αριθμώντας 245 άλογα. Μαζί με τις αποδόσεις, απεικονίζονται σε ψηφιακή -και επίσημη, ως φαίνεται- μορφή τα αμαξώματα των μοντέλων. Σύμφωνα με αυτές, GTI/GTD και GTE είναι πανομοιότυπα, ενώ TCR και R μοιράζονται πολλά σχεδιαστικά στοιχεία.

Get it on Google Play Download on the App Store