Σκυλίσια ζωή με τη BMW M3 Touring

Η BMW Μ3 έφτασε στην πέμπτη γενιά για να δει Touring εκδοχή, αλλά το έκανε με «μπαμ». Όπου «μπαμ» βάλτε ρεκόρ στο Nurburgring, μαζί με την έξτρα πρακτικότητα που χαρίζει το station wagon αμάξωμα. Ό,τι καλύτερο για τον… καλύτερο φίλο του ανθρώπου, που απολαμβάνει την άπλα του επιπλέον χώρου αποσκευών.

Το βρετανικό Top Gear πήρε για δοκιμή τη M3 Touring, μαζί με δυο πανέμορφους σκύλους Αγίου Βερνάρδου! Τα πληθωρικά λαγωνικά αισθάνονται σαν στο σπίτι τους στο πορτμπαγκάζ της G81, που ξεκινά από τα 500 λίτρα (+20 σε σχέση με τη σεντάν) και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 1.510, κατόπιν αναδίπλωσης του πίσω καθίσματος. Η αλήθεια είναι πως μόνο έτσι χωράνε τα τεράστια τετράποδα, αλλά με την άνεσή τους.

Κατά τα λοιπά και μηχανικά, έχουμε να κάνουμε με μια κανονικότατη M3 που, συν τοις άλλοις, μπορεί να γυρνάει την «Πράσινη Κόλαση» σε περίπου 7μιση λεπτά! Η Touring βασίζεται στη M3 Competition, ήτοι ο 3.0λιτρος εν σειρά twinturbo εξακύλινδρος εν σειρά παράγει 510 ίππους και 650 Nm, συνεργαζόμενος με 8άρι αυτόματο κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης M xDrive, που συν τοις άλλοις διαθέτει drift mode. Η βάρους 1.865 κιλών M3 Touring επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 3,6 δλ. και περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 280 χλμ./ώρα, ενώ μπορεί να καυχιέται για την κατανομή βάρους που αγγίζει το 50:50.

Τα απολύτως χειμερινά πλάνα αναδεικνύουν τη χρησιμότητα της τετρακίνησης, καθότι είναι «ταμάμ» για χιόνι και γενικότερα συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης. Οπότε, έχουμε και λέμε: ρεκόρ στην πιο επικίνδυνη πίστα του κόσμου, ολιστικός χαρακτήρας παντός συνθηκών και χώροι ικανοί, να χωρέσουν δυο σκύλους που μοιάζουν με αρκούδες. Με άλλα λόγια, ένα από τα πλέον ολοκληρωμένα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν.

Get it on Google Play Download on the App Store