Στην Ευρώπη το κινεζικό ηλεκτρικό SUV των 490 ίππων

Στην Κίνα υπάρχουν πολλές και μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες που παράγουν εκατομμύρια οχήματα για την τοπική κυρίως αγορά, τα οποία έχουν βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό και δεν έχουν καμία σχέση με τα κακά αντίγραφα του παρελθόντος. Μία από τις εταιρείες αυτές είναι και η BYD με τη μακρόχρονη τεχνογνωσία στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αποτελώντας τη δεύτερη παγκοσμίως εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, πίσω από την Tesla.

Δείτε ακόμα: Νέο πολυτελές κινεζικό ηλεκτρικό ORA Good Cat

Εδώ και λίγο καιρό η BYD πάτησε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στον «παράδεισο» των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τη Νορβηγία. Εκεί ανακοίνωσε την έναρξη του λανσαρίσματος του μεγάλου ηλεκτρικού SUV μοντέλου Tang EV600, με τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, τη δυναμική εμφάνιση και την πολυτέλεια. Η παραγωγή του BYD Tang EV600 θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο, ενώ οι παραδόσεις του στη Νορβηγία θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2021.

Το αμάξωμά του έχει μήκος 4.870 χλστ., πλάτος 1.950 χλστ., ύψος 1.725 χλστ. και μεταξόνιο 2.820 χλστ. Χαρακτηριστικά του εξωτερικά γνωρίσματα αποτελούν τα λεπτά φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, η πολύ μεγάλη μάσκα και το σφηνοειδές προφίλ του. Στο εσωτερικό κυριαρχεί η τεράστια οθόνη στο κέντρο του ταμπλό, όπως και ο μεγάλος ψηφιακός πίνακας των οργάνων.

Δείτε ακόμα: To ηλεκτρικό «Aygo» με την πολύ χαμηλή τιμή

Κάτω από το πληθωρικό του αμάξωμα υπάρχουν μπαταρίες χωρητικότητας 82,8 kWh. Η αυτονομία που προσφέρουν φτάνει τα 500 χιλιόμετρα με κύκλο NEDC, που σημαίνει ότι με WLTP βγάζει λιγότερα χιλιόμετρα. Την κίνηση όλων των τροχών αναλαμβάνουν δύο ηλεκτρικά μοτέρ ισχύος 245 ίππων έκαστο, δηλαδή η συνολική απόδοση φτάνει τους 490 ίππους. Η επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 4,6 δλ. και η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 180 χλμ./ώρα. Σε ταχυφορτιστή, η μεγάλη μπαταρία «γεμίζει» από 30% σε 80% σε μόλις 30 λεπτά.

Η τιμή του στη Νορβηγία ξεκινάει από 599.999 κορώνες (τρέχουσα ισοτιμία 56.060 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store