Στις εκθέσεις της Honda το νέο Civic e:HEV

Το εντελώς νέο 11ης γενιάς Honda Civic e:HEV βρίσκεται στις εκθέσεις των αντιπροσώπων της ιαπωνικής μάρκας στη χώρα μας και πλαισιώνεται από το επίσης νέο HR-V, το αμιγώς ηλεκτρικό Honda e, το Jazz και το CR-V.

Το ολοκαίνουργιο και αποκλειστικά υβριδικό Civic e:HEV, δεν έχει καμία απολύτως ομοιότητα πουθενά συγκριτικά με το προγενέστερο. Αυτό άλλωστε γίνεται ορατό από την πρώτη κιόλας ματιά, αφού απέκτησε μια πιο κομψή σιλουέτα, συν του ότι μεγάλωσε ελαφρώς και σε διαστάσεις (μήκος 4.551 χλστ., πλάτος 1.802 χλστ., ύψος 1.408 χλστ. και μεταξόνιο 2.734 χλστ.).

Εντελώς νέο είναι και το εσωτερικό του, όπου προβάλλει και αυτό μια πιο σικ και πολυτελή εικόνα, υιοθετώντας πολλές ευθείες γραμμές, επίπεδες επιφάνειες και απαλές καμπύλες. Στο κέντρο του ταμπλό κυριαρχεί η οθόνη του infotainment των 9 ιντσών, ενώ για πρώτη φορά σε Civic τοποθετείται ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,2 ιντσών. Ο παρατηρητής αμέσως αντιλαμβάνεται και την προσοχή έχει δοθεί στην ποιότητα κατασκευής, μέσω των μαλακών πλαστικών και της στιβαρής συναρμογής. Επίσης, το εσωτερικό του νέου Civic είναι ευρύχωρο, όπως και το πορτ μπαγκάζ των 410 λίτρων.

Κινητήριος δύναμη του νέου Civic e:HEV αποτελεί το εξελιγμένο φουλ υβριδικό σύστημα, στο οποίο κύρια πηγή ισχύος είναι οι ηλεκτροκινητήρες. Αποτελείται από τον 2λιτρο βενζινοκινητήρα των 143 ίππων και 186 Nm ροπής και τους ηλεκτροκινητήρες των 184 ίππων και 315 Nm ροπής, που παρέχουν και την κίνηση. Η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 7,8 δευτερόλεπτα και η τελική φτάνει τα 180 χλμ./ώρα, με μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση 4,7 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 108 γρ./χλμ.

Το νέο Civic e:HEV προσφέρεται τώρα με εκπτώσεις της τάξεως των 2.250 ευρώ στην έκδοση Elegance, 2.400 ευρώ στην Sport και 2.600 ευρώ στην Advanced. Οι τιμές διαμορφώνονται αντίστοιχα στις 39.250, 41.100 και 45.100 ευρώ. Από την πρώτη έκδοση ο εξοπλισμός είναι πλουσιοπάροχος και διαθέτει τα εξής: 11 αερόσακους, αυτόνομη πέδηση, διατήρηση λωρίδας, σύστημα ελέγχου των νεκρών γωνιών, οθόνη 9 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός, adaptive cruise control, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός – πίσω, αυτόματους προβολείς και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, μεταξύ άλλων.

Get it on Google Play Download on the App Store