Συνεργασία Toyota – Subaru για τετρακίνητο hot hatch

H επιτυχημένη σύμπραξη των Toyota και Subaru φαίνεται πως θα αποφέρει άλλον έναν καρπό απευθυνόμενο στους «βενζινοαίματους», καθώς οι δυο ιαπωνικές εταιρίες λέγεται ότι ετοιμάζουν από κοινού ένα τετρακίνητο hot hatch!

Η ενημέρωση έρχεται από το Best Car Web, που αναφέρει πως Αΐτσι και Φούτζι έχουν στα πλάνα τους την εξέλιξη ενός τετρακίνητου αυτοκινήτου. Για την ακρίβεια, «WRC machine» λένε οι Ιάπωνες. Οι πληροφορίες είναι περιορισμένες, όμως δεν αποκλείεται αυτές οι δυο λέξεις να βγάζουν και την είδηση της επιστροφής της Subaru στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ! Προς το παρόν, στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου κάνουν λόγο για ένα μοντέλο στο μέγεθος του Impreza, με boxer κινητήρα και σύστημα τετρακίνησης Symmetrical All Wheel Drive.

Δεν θα πρόκειται δηλαδή για ένα αυτοκίνητο βασισμένο στο GR Yaris ή το επερχόμενο GR Corolla, αλλά για ολοκαίνουργιο project. Πριν 2 χρόνια, όταν η Toyota αποκτούσε το 20% της Subaru, οι Ιάπωνες δήλωναν: «Θα συνδυάσουμε τις αρετές των δυο εταιριών και θα εξελίξουμε από κοινού το πιο άνετο τετρακίνητο μοντέλο». Η άνεση στα τετρακίνητα hot hatches δεν είναι προτεραιότητα, αλλά προφανώς η τελευταία φημολογία αναφέρει την κορυφαία έκδοση αυτού του μοντέλου. Το οποίο, για την πλευρά της Subaru, είναι εύκολο να υποθέσουμε πως πρόκειται για το επόμενο Impreza και την επαναφορά του πεντάθυρου STI, μετά το 2011 (που ήταν και η τελευταία συμμετοχή των «Πλειάδων» στο WRC).

Στην γκάμα της Toyota, όμως, πώς θα μπορούσε να χωρέσει τετρακίνητο χάτσμπακ επιδόσεων; Ειδικά από τη στιγμή που έρχεται το GR Corolla. Οι απορίες μας θα λυθούν το 2022, καθότι προς το τέλος του περιμένουμε το λανσάρισμα του μυστήριου μοντέλου.

Get it on Google Play Download on the App Store