Τα 10 πιο γερά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, η αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου πρέπει να συνοδεύεται από ένα διεξοδικό έλεγχο, γιατί ότι λάμπει δεν είναι πάντοτε χρυσός. Βασικό κριτήριο για την επιλογή του μοντέλου για αρκετούς αγοραστές, είναι η παράδοση που έχει η μάρκα στον τομέα της αξιοπιστίας.

Δείτε ακόμα: Τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα των τελευταίων 30 ετών

Κανείς δεν θέλει να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, το οποίο μπορεί να είναι ατρακάριστο και χωρίς φθορές στο εσωτερικό του, αλλά να βγάλει προβλήματα. Το βιβλίο service δίνει μια εικόνα για το πόσο καλά συντηρημένο είναι, ενώ εκεί αναγράφονται και όλες οι εργασίες.

Επίσης, έρευνες που γίνονται σχετικά με την αξιοπιστία και τις βλάβες των αυτοκινήτων αποτελούν ένα οδηγό αγοράς. Μία από αυτές είναι και της βρετανικής εταιρίας Warrantywise, που κάνει επεκτάσεις εγγυήσεων σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και μετρά τις ζημιές που έχουν εμφανίσει τα αυτοκίνητα, κατά τη διάρκεια της πρόσθετης εγγύησης.

Οι ειδικοί αναλυτές της Warrantywise δημιούργησαν ένα δείκτη αξιοπιστίας χρησιμοποιώντας τα δεδομένα των επεκτάσεων εγγυήσεων, λαμβάνοντας διάφορους παράγοντες, όπως τη συχνότητα επισκευών, αλλά και το κόστος για να δώσουν σε κάθε όχημα μια συνολική βαθμολογία με άριστα το 100.

Δείτε ακόμα: Οι ποιο αξιόπιστοι και ζημιάρικοι κινητήρες

Σύμφωνα πάντοτε με τα στοιχεία της Warrantywise, τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν οι ιαπωνικές μάρκες Honda, Lexus, Toyota και Suzuki, ενώ πέμπτη είναι η Dacia.

Θέση Μάρκα Σκορ /100
1 Honda 89.38
2 Lexus 88.96
3 Toyota 87.02
4 Suzuki 81.83
5 Dacia 81.12
6 Hyundai 75.28
7 Smart 74.73
8 Kia 73.65
9 Fiat 72.01
10 Renault 67.82

Ας δούμε όμως και ποια είναι τα πιο αξιόπιστα μεταχειρισμένα μοντέλα:

1. Lexus RX: Το εν λόγω SUV βρίσκεται στην κορυφή της λίστας ως το πιο αξιόπιστο μεταχειρισμένο μοντέλο σύμφωνα με την εταιρεία Warrantywise, χωρίς καταγεγραμμένες βλάβες.

2. Honda Jazz: Σύμφωνα με τα στοιχεία επισκευών της Warrantywise, οι συνηθέστερες βλάβες στο Jazz σχετίζονται με τα φρένα, τον συμπλέκτη και την ανάρτηση.

3. Mitsubishi ASX: Στην 3η θέση της 10άδας των πιο αξιόπιστων αυτοκινήτων έχει τοποθετηθεί το ASX, με ελάχιστες καταγεγραμμένες βλάβες και χαμηλότερο κόστος επισκευών από το Jazz (στη Μ. Βρετανία).

4. Dacia Sandero: Το μικρό ρουμάνικο μοντέλο είναι ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο με χαμηλή συχνότητα εμφάνισης βλαβών. Σύμφωνα με τα δεδομένα επισκευών της Warrantywise, τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Sandero είναι ηλεκτρικές βλάβες.

5. Mazda2: Βρίσκεται πολύ κοντά με το Dacia Sandero, αλλά με μεγαλύτερο αριθμό επισκευών, συμπεριλαμβανομένων προβλημάτων με την ανάρτηση, τη μίζα και το σύστημα καυσίμου.

6. Volkswagen up!: Σχετικά χαμηλό αριθμό επισκευών εμφανίζει το up!, που σχετίζονται κυρίως με τον συμπλέκτη, τα φρένα και τον άξονα μετάδοσης κίνησης.

7. Nissan LEAF: Το LEAF είναι από τα πιο αξιόπιστα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ωστόσο (σύμφωνα με την Warrantywise) εάν απαιτηθούν επισκευές, το μέσο κόστος τους τείνει να είναι υψηλότερο από αυτό των άλλων μοντέλων στο top 10 των πιο αξιόπιστων. Βλάβες σχετίζονται με τα ηλεκτρικά και με κάποιες επισκευές με το συγκρότημα του καθρέφτη.

8. Lexus CT: Το υβριδικό μικρομεσαίο Lexus εμφανίζει αρκετά χαμηλό αριθμό επισκευών, αλλά το κόστος τους είναι ελαφρώς πιο πάνω από το μέσο κόστος επισκευής. Τα δεδομένα επισκευής υποδεικνύουν ότι τα πιο συνηθισμένα ζητήματα αυτού του οχήματος σχετίζονται με τη βαλβίδα EGR, το βεντιλατέρ και τους καθρέπτες.

9. Ford EcoSport: Πολύ κοντά στο Lexus CT βρέθηκε το Ford EcoSport. Σύμφωνα με την Warrantywise, οι πιο συνηθισμένες επισκευές σε αυτό το όχημα σχετίζονται με το θερμοστάτη.

10. Suzuki Alto: Το μίνι μοντέλο της Suzuki έχει εμφανίσει περισσότερα προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων, τον συμπλέκτη και στις φούσκες στους μπιλιοφόρους.

Get it on Google Play Download on the App Store