Τα φρικιαστικά αποτελέσματα σύγκρουσης με φορτηγό

Δεν χρειάζεται διδακτορικό Φυσικής ή διατριβή στην κινητική ενέργεια, για να αντιληφθεί κανείς τις συνέπειες σύγκρουσης αυτοκινήτου με φορτηγό. Όταν το ένα όχημα «ρίχνει» στο άλλο δεκάδες χιλιάδες κιλά σε βάρος και είναι το διπλάσιο –στην καλύτερη- σε ύψος, τότε τα αποτελέσματα είναι αναμενόμενα σοκαριστικά. Όταν, όμως, αποτυπώνεται στην κάμερα η φρικιαστική κατάληξη μιας τέτοιας συνάντησης, τότε δεν μπορεί παρά να σου σφιχτεί η καρδιά.

Διαβάστε επίσης: Πόσο γερή λαμαρίνα είχαν τα παλιά αυτοκίνητα; (+video)

Το αποκαλυπτικό video που θα παρακολουθήσουμε, έχει διάρκεια 11 λεπτών. Κάθε δευτερόλεπτο, μια στιγμή ανατριχίλας. Δοκιμές πρόσκρουσης από όλο τον κόσμο και οργανισμούς-πρότυπα (όπως oι γερμανικοί DEKRA και ADAC, ο αμερικανικός NHTSA, αλλά και τεστ εταιριών, σαν αυτά της Mercedes) προκαλούν σοκ και δέος, βλέποντας την ασύλληπτη παραμόρφωση των αυτοκίνητων όταν συγκρούονται με βαρύ όχημα. Κάθε δοκιμή, μια διαφορετική αφορμή να σηκωθεί η τρίχα.

Δείτε ακόμα: Σοκάρουν τα crash test της DEKRA (+videos)

Είτε πρόκειται για μετωπική σύγκρουση, πλαϊνή, στατική, οπίσθια ή προσομοίωση καραμπόλας το αποτέλεσμα είναι ταυτόσημο: το αμάξωμα του αυτοκινήτου μετατρέπεται σε κουβάρι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη σωματική ακεραιότητα των επιβατών. Ακόμα και στην προκειμένη, που γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ανδρείκελα, η βιαιότητα κάποιων συγκρούσεων/προσκρούσεων -όπως η πλαϊνή και οπίσθια σε νταλίκα, που «αποκεφαλίζει» τις κούκλες και θερίζει το πάνω μέρος του αυτοκινήτου, ή το άμορφο μεταλλικό συνονθύλευμα που προκύπτει όταν ένα αμάξι γίνει «σάντουιτς» μεταξύ φορτηγών- φαντάζουν με θέαμα ακατάλληλο για ανηλίκους.

https://www.youtube.com/watch?v=Ay5zpuBx-xs&feature=share&fbclid=IwAR1NCsPek_sktIoZOZXsPbThKPAZVuahxo8BrSyyLy0ZkEPSpcINrqcMkRc

Get it on Google Play Download on the App Store