Τα καλύτερα περιπολικά βρίσκονται στην Ιαπωνία

Πολλά όργανα της τάξης ανά τον κόσμο έχουν το προνόμιο να κάνουν τη δουλειά τους, με εξαίρετες περιπτώσεις περιπολικών. Η αστυνομία του Ντουμπάι, για παράδειγμα, διαθέτει από Audi R8 μέχρι Bugatti Veyron. Στην Ιταλία υπάρχουν περιπολικές Lamborghini Huracan, στην Αυστραλία BMW M3 Competition και πάει λέγοντας. Το status της Ιαπωνίας, όμως, πιστεύουμε δεν το πιάνει καμία.

H Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου διατηρεί μακρά παράδοση στα περιπολικά επιδόσεων, με πολλά θρυλικά ονόματα της εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας να έχουν φιλοξενηθεί κατά καιρούς στους κόλπους της αστυνομίας. Nissan Skyline κάθε λογής, Mazda RX-7, Mitsubishi 3000GT, Honda NSX, Mitsubishi Lancer Evo, Subaru Impreza STI και σήμερα Nissan GT-R, Nismo 370Z και Lexus LC 500 συνθέτουν μια all star γκάμα για τους Ιάπωνες επιβολείς του Νόμου. Οι εκθέσεις κλασικών αυτοκινήτων αποτελούν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα JDM περιπολικά να δείξουν τα κάλλη τους, αιχμαλωτίζοντας τα βλέμματα του κοινού.

Κάθε χρόνο, στις 9 Γενάρη, διοργανώνεται στο πάρκο Kyasse Hanyu, στην περιοχή της Σαιτάμα, ένα ετήσιο meeting vintage τετράτροχων. Έτσι, για να μπαίνει καλά ο χρόνος. Εκεί, λοιπόν, κάθε είδος εκπροσώπου της ιαπωνικής κουλτούρας επί τροχών δηλώνει το «παρών», μηδενός σώματος ασφαλείας εξαιρουμένου. Τα ασπρόμαυρα αμαξώματα και οι κόκκινοι φάροι συνθέτουν έναν από τους αγαπημένους συνδυασμούς των επισκεπτών, οι οποίοι για το καλωσόρισμα του 2022 απήλαυσαν μια τετράδα αποτελούμενη από Nissan Skyline R34, Mazda RX-7 FD, Subaru Impreza STI και μια ιστορική Porsche 911 S, από τη δεκαετία του 60!

Get it on Google Play Download on the App Store