Τα… κοσμήματα του Χάμιλτον στο γκαράζ του

Πολύς ντόρος έχει γίνει τώρα τελευταία με τα κοσμήματα του Λιούις Χάμιλτον, αλλά λίγοι έχουν ασχοληθεί με τα… αντίστοιχα που βρίσκονται στο γκαράζ του. Για όσους δεν γνωρίζουν, η FIA ανέφερε πως από φέτος, οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν αφαιρέσει τα διάφορα σκουλαρίκια, δαχτυλίδια και σταυρούς όταν βρίσκονται μέσα στα μονοθέσια. Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 από τη μεριά του, απείλησε πως δεν θα τα βγάλει και πως θα συνεχίσει να τρέχει φορώντας τα, καθώς αυτό έκανε όλη του τη ζωή. H FIA από εκεί και πέρα έδωσε τελευταία προθεσμία έως τα τέλη του Ιουνίου. Ειδάλλως, θα αναγκαστεί να λάβει μέτρα.

Αυτά, για τα κοσμήματα στο σώμα του Χάμιλτον. Όμως, ο Βρετανός πολυπρωταθλητής της Mercedes έχει και άλλα, στο γκαράζ του. Η αναφορά φυσικά γίνεται για τα ακριβά αυτοκίνητα του «πιλότου», ο οποίος διατηρεί μεταξύ άλλων μία Shelby Cobra 427 του 1966, ελεγμένη, μάλιστα, από τον ίδιο τον Κάρολ Σέλμπι. Άλλα πολύτιμα supercars που έχει στην κατοχή του, είναι δύο Ferrari LaFerrari, ένα Pagani Zonda 760 LH και ένα Mercedes-AMG One. Είχε και ένα Lewis Hamilton edition Pagani Zonda 760, με την αξία του να φτάνει τα 2.600.000 δολάρια (ισοτιμία 2.425.410 ευρώ), το οποίο πουλήθηκε έναντι του ποσού των 11.300.000 δολαρίων (ισοτιμία 10.541.205 ευρώ). Στην περίπτωση που όντως το πούλησε, ποιο είναι το πιο ακριβό αυτοκίνητο που έχει στο γκαράζ του;

Πρόκειται για μία από τις δύο Ferrari LaFerrari που διαθέτει, έκδοσης Aperta. Κατασκευάστηκαν μόλις 210 τέτοια αυτοκίνητα, με το τελευταίο να πωλείται έναντι του ποσού των 10.000.000 δολαρίων (9.300.000 ευρώ). Η σπάνια έκδοση διατηρεί τον τίτλο του πιο ακριβού αυτοκινήτου που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία. Είχε ελάχιστα χιλιόμετρα στο κοντέρ του και πωλήθηκε online για 5.300.000 ευρώ (4.944.105 ευρώ). Για να γίνει ο οποιοσδήποτε κάτοχος μιας LaFerrari Aperta, έπρεπε πρώτα να επιλεγεί από την ίδια την εταιρεία. Ο ίδιος ο Χάμιλτον είχε πει πως πουλώντας τη, θα έβγαζε περισσότερα σε σχέση με το ποσό που έδωσε για να την αποκτήσει, απλά δούλεψε σκληρά για αυτήν και ως εκ τούτου, την έχει κρατήσει.

Get it on Google Play Download on the App Store