Τα θρυλικά Subaru Impreza WRC ξανάνιωσαν! (+video)

Στη μετά Group B εποχή, είδαμε αρκετά αξιομνημόνευτα αυτοκίνητα και αγωνιστικά χρώματα. Οι Toyota Celica GT-Four με τη φορεσιά της Castrol, τα ερυθρόλευκα Mitsubishi Lancer Evo, το Ford Escort Cosworth της Repsol, το Focus WRC που επανέφερε τη Martini στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Σαν το Subaru Impreza WRC, ωστόσο, ουδέν!

Παρότι το προγενέστερο Group A και τα μεταγενέστερα WRC κατέκτησαν περισσότερες νίκες και τίτλους, το φουσκωμένο δίθυρο είναι αυτό που μνημονεύεται σχεδόν από όλους ως ο ορισμός του αγωνιστικού Impreza. Παρουσιάστηκε το 1997, έχοντας το δύσκολο έργο της διαδοχής του τετράθυρου Gr.A, που κατέκτησε 1 νταμπλ (Οδηγών με Colin McRae και Κατασκευαστών το 1995) και τον τίτλο στους Κατασκευαστές, το 1996. Παρά ένα βαθμό, McRae και «Scoobie» δεν επανέλαβαν το θρίαμβο του ’95. Το Impreza χάρισε τον τρίτο σερί τίτλο Κατασκευαστών στη Subaru, όμως ο Tommi Makinen στέρησε για 1 βαθμό το πρωτάθλημα από τον αείμνηστο Σκωτσέζο (63 βαθμοί αντί 62)!

To πρώτο Impreza WRC κεντρίζει ακόμα σήμερα όλα τα βλέμματα, χάρις στο εντυπωσιακό του παράστημα. Μόνο και μόνο το γεγονός πως είναι το μοναδικό κουπέ Impreza που πάτησε σε ειδικές, αρκεί. Κάτω από το καπό, ο 2λιτρος τετρακύλινδρος τούρμπο μπόξερ αποδίδει 300 ίππους (στην πραγματικότητα γύρω στους 350) και 470 Nm, σε συνεργασία με 5άρι ή 6άρι (μετά το 1999) σειριακό κιβώτιο και το σύστημα τετρακίνησης Symmetrical All Wheel Drive.

Οι εταιρίες Bgmsport, Girardo & Co και DK Engineering εργάστηκαν από κοινού για την αναπαλαίωση και συντήρηση όχι ενός, ούτε δύο, αλλά τεσσάρων Impreza WRC! Όλα τους με συμμετοχές στο Π.Π.Ρ., στα χέρια των Colin McRae και Juha Kankkunen (1999 και 2000 μέλος των «Πλειάδων» ο Φινλανδός 4άκις παγκόσμιος πρωταθλητής). Και τα διατηρούν «μάχιμα» όχι για να κάθονται σε μουσεία ή να κάνουν τις «γλάστρες» σε διάφορες εκδηλώσεις, αλλά για να πηγαίνουν όπως τους αρμόζει!

Get it on Google Play Download on the App Store