Θυμάστε όταν το Toyota Yaris έδινε ρεύμα σε UFO;

Το Toyota Yaris όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1999, αποτέλεσε μια μεγάλη έκπληξη για τη μάρκα και για την κατηγορία, χάρη στον πολύ ευφάνταστο σχεδιασμό του (δια χειρός του Σωτήρη Κωβού). Σε σχέση με το συντηρητικό Starlet που αντικατέστησε, τα δύο αυτοκίνητα ήταν η μέρα με τη νύχτα μεταξύ τους, αφού δεν είχαν καμία απολύτως ομοιότητα.

Δείτε ακόμα: Toyota Supra 1.240 HP 300αρίζει για ζέσταμα (+video)

Το ελληνικό κοινό που θρέφει χρόνια τώρα μια ιδιαίτερη εκτίμηση για τα μοντέλα της Toyota, δεν άργησε πολύ να το κάνει best seller. Μάλιστα, στη χώρα μας το Yaris είναι επί σειρά ετών πρώτο σε πωλήσεις, θέση που αναμένεται να κρατήσει και το εντελώς νέο, τέταρτης γενιάς Yaris.

Ωστόσο, παρά τις δύο δεκαετίες που κουβαλά το πρώτο Yaris, παραμένει νεανικό σχεδιαστικά εξωτερικά και στο φουτουριστικό και πολύ πρακτικό του εσωτερικό, με τις πολλές θήκες και τον τρισδιάστατο ψηφιακό πίνακα οργάνων στο κέντρο του ταμπλό (το T-Sport είχε αναλογικά όργανα).

Δείτε ακόμα: Ολοκαίνουργια Supra έγινε «φιτίλια» σε test drive

Η Toyota παράλληλα, εκτός από πετυχημένα μοντέλα, έχει βγάλει κατά καιρούς και πολύ έξυπνες διαφημίσεις ελληνικής παραγωγής, πέρα των τετριμμένων, όπου συνήθως προβάλλεται ένα αυτοκίνητο, αναφέρονται κάποια στοιχεία του και στο τέλος η τιμή του. Η συγκεκριμένη διαφήμιση με το Yaris που έδινε ρεύμα σε ένα… UFO ήταν σίγουρα από τις καλύτερες της εποχής (το 2004) και σίγουρα αξίζει να τη δείτε ξανά και να τη θυμηθείτε.

Δείτε ακόμα: Όλα τα νέα μοντέλα της Toyota για το 2020

Get it on Google Play Download on the App Store