Tι κάνει το Blind Spot Sensor στο VW T-Cross;

Το μικρότερο SUV μοντέλο της Volkswagen, το T-Cross μπορεί σε διαστάσεις να είναι πιο κόμπακτ από τα υπόλοιπα SUV της μάρκας, όμως διαθέτει κορυφαία επίπεδα ασφαλείας. Από την αρχική του έκδοση εξοπλίζεται με πολλά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, τα οποία βοηθούν στην αντιμετώπιση ή ακόμα και την αποφυγή συγκρούσεων. Ένα από αυτά είναι και ο αισθητήρας τυφλού σημείου Blind Spot Sensor.

Δείτε ακόμη: Πως το VW Polo παρκάρει μόνο του (+video)

Το εν λόγω σύστημα είναι εξαιρετικά χρήσιμο όταν το αυτοκίνητο κινείται, αφού προσέχει τα νώτα του οδηγού του. Συγκεκριμένα τον προειδοποιεί για οχήματα στο τυφλό σημείο μέσω μας πορτοκαλί ένδειξης LED στον εξωτερικό καθρέφτη. Αν ο οδηγός ενεργοποιήσει το φλας για αλλαγή λωρίδας, τότε αυτή η ένδειξη αρχίζει να αναβοσβήνει έντονα. Σίγουρα σε πολλούς έχει τύχει να αλλάζουν λωρίδα και από τον εξωτερικό καθρέπτη να μην έχουν δει ότι υπάρχει άλλο όχημα σε πολύ κοντινή απόσταση. Έτσι, το Blind Spot Sensor λύνει αυτό το μεγάλο πρόβλημα.

Δείτε ακόμη: Η VW επενδύει στην Ελλάδα!

Το Blind Spot Sensor λειτουργεί ήδη από τις πολύ χαμηλές ταχύτητες (από τα 15 χλμ./ώρα) και συνδυάζεται μαζί με την υποβοήθηση εξόδου από θέση στάθμευσης Rear Traffic Alert. Αυτή αντίστοιχα αναγνωρίζει αν κατά την έξοδο από θέση στάθμευσης με οπισθοπορεία πλησιάζει επικίνδυνα ένα άλλο όχημα. Στην περίπτωση που περνάει από πίσω άλλο όχημα και ο οδηγός δεν αντιδράσει, τότε το Rear Traffic Alert αναλαμβάνει να φρενάρει το αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμη: To νέο VW Polo με ευφυείς τεχνολογίες IQ.Drive

Επιπλέον, στο βασικό εξοπλισμό του T-Cross περιλαμβάνονται το σύστημα παρακολούθησης περιβάλλοντος χώρου (Front Assist) με λειτουργία αναγνώρισης πεζών (Pedestrian Monitoring) και ποδηλάτων με αυτόνομη πέδηση (City Emergency Brake), η προειδοποίηση ακούσιας αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Assist), η κλήση έκτακτης ανάγκης και η υποβοήθηση εκκίνησης σε δρόμους με κλίση (Hill Start Assist).

Να σημειωθεί ότι στις δοκιμές του Euro NCAP, το T-Cross έχει αξιολογηθεί με 5 αστέρια, ενώ σε όλες τις επιμέρους δοκιμασίες έχει συγκεντρώσει πολύ υψηλά ποσοστά ασφαλείας.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή VW T-Cross 1.0 TSI 115 PS

Οι τιμές του VW T-Cross ξεκινούν από 17.440 ευρώ με τον κινητήρα 1.0 TSI 95 PS με πλήρη στάνταρ εξοπλισμό.

Get it on Google Play Download on the App Store