Το Citroen C4 επιστρέφει ως κουπέ SUV

Η δημοτικότητα των SUV ορίζει τις τάσεις στην αυτοκίνηση, με τις εταιρίες να παρουσιάζουν όλο και περισσότερα crossover μοντέλα. Στο ίδιο πλαίσιο, αυτοκίνητα που ξεκίνησαν με άλλη μορφή (κουπέ, χάτσμπακ και σεντάν συνηθέστερα) αναγκάζονται να μεταλλαχθούν, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν «τσεκούρι». Το Citroen C4 είναι ένα από αυτά.

Δείτε ακόμα: Πάει με 3 ρόδες το Citroen DS; (+video)

Αρχικά, εξελίχθηκε σε C4 Cactus και απέκτησε την πολυπόθητη «τζιποειδή» μορφή. Το μέλλον επιφυλάσσει ακόμα περισσότερο crossover για το γαλλικό μικρομεσαίο, καθώς σύμφωνα με το Auto Express θα επιστρέψει ως αυθύπαρκτο μοντέλο, αλλά σε κουπέ SUV μορφή! Ο νέος CEO της Citroen, Vincent Cobée, δήλωσε χαρακτηριστικά: «το C-segment είναι από τα πιο παραδοσιακά σκέλη της αγοράς. Αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για την καινοτόμο φύση μας, να κάνουμε ριζικές αλλαγές και να παρουσιάσουμε κάτι πραγματικά διαφορετικό. Η ιδέα είναι να συνδυάσουμε ευρυχωρία, ευελιξία, ορατότητα, ασφάλεια, οικονομία και στυλ».

Το νέο C4 έχει ήδη απαθανατιστεί σε δοκιμές, με το rendering του Avarvarii να βασίζεται σε αυτές και να μας προσφέρει την πρώτη ιδέα για το πώς θα μπορούσε να είναι το τελικό σχέδιο. Στο εμπρός μέρος, η διαμόρφωση με τα διπλά φωτιστικά σώματα δεν θα μπορούσε να λείπει, με διαφοροποιημένο μοτίβο. Εκεί που υπάρχουν οι μεγάλες αλλαγές, σε σχέση με όσα μας έχει συνηθίσει η Citroen, είναι στη γραμμή της οροφής και το πίσω μέρος. Έντονα κεκλιμένη από την μεσαία κολόνα και πίσω, με ξεκάθαρο κουπέ SUV προσανατολισμό. Μια τολμηρή κίνηση από πλευράς Γάλλων, καθώς ανάλογο σχήμα στα μικρομεσαία υπάρχει μόνο στο Audi Q3 Sportback, που ανήκει στο premium άκρο της κατηγορίας.

Διαβάστε επίσης: Citroen C5 Aircross 1.2 λτ. βενζίνη ή 1.5 λτ. ντίζελ;

Το νέο Peugeot 2008 θα αποτελέσει την βάση, κάτι που σημαίνει πως το C4 θα διατίθεται με πλήρη γκάμα επιλογών (βενζίνη με τον 1.2 PureTech, πετρέλαιο με τον 1.5 BlueHDi και αμιγώς ηλεκτρικό). Η επίσημη παρουσίαση τοποθετείται για τον Ιούνιο.

 

Get it on Google Play Download on the App Store