Tο νέο Hyundai Kona ρίχνει το γάντι στα B-SUV

Με το πρώτης γενιάς Kona που παρουσιάστηκε το 2017 και ανανεώθηκε το 2020, η Hyundai έκανε το πρώτο της βήμα στην συνεχώς αναπτυσσόμενη και ολοένα πιο δημοφιλή κατηγορία των μικρών SUV. Ένα μοντέλο που πέτυχε στο δύσκολο εμπορικό στίβο, όχι μόνο στις εκδόσεις με τους θερμικούς κινητήρες, αλλά και με το αμιγώς ηλεκτρικό.

Τώρα το νέο Kona γεφυρώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κενό που υπήρχε από πλευράς διαστάσεων -και όχι μόνο, με το Tucson. Το πρώτο Kona με μήκος 4.205 χλστ., πλάτος 1.800 χλστ., ύψος 1.565 χλστ. και μεταξόνιο 2.600 χλστ., βρίσκονταν στην καρδιά των B-SUV. Ωστόσο πιο καινούργια B-SUV μεγάλωσαν, όπως αντίστοιχα και μικρομεσαία SUV. Έτσι το νέο Tucson των 4.500 χλστ. μήκους, 1.865 χλστ. πλάτους, 1.650 χλστ. ύψους και με το μεταξόνιο των 2.680 χλστ. είναι αισθητά μεγαλύτερο.

Το εντελώς νέο, δεύτερης γενιάς Kona είναι μακρύτερο κατά 150 χλστ. και έφτασε τα 4.355 χλστ., είναι δηλαδή πιο κοντό κατά 145 χλστ. από το Tucson, έναντι 295 χλστ. πριν. Επίσης, το νέο Hyundai Kona διαθέτει 25 χλστ. περισσότερο πλάτος (1.825 χλστ.) συν 60 χλστ. μεταξόνιο (2.665 χλστ.), που σημαίνει ότι θα προσφέρει μεγαλύτερους χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Συν του ότι το μεγαλύτερο πλάτος και μεταξόνιο θα εξασφαλίσουν ακόμα καλύτερο πάτημα στο δρόμο. Παράλληλα διαχωρίζεται καλύτερα η θέση του από το Bayon, γιατί το πρώτο Kona είχε παραπλήσιες διαστάσεις (4.180 χλστ. μήκος το Bayon).

Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα του νέου Kona, αποτελεί το γεγονός ότι θα έχει μια πλήρη γκάμα κινητήρων, καλύπτοντας έτσι μια ευρεία γκάμα αγοραστών. Σύμφωνα με τη Hyundai θα προσφέρεται με θερμικά μηχανικά σύνολα, με Full Hybrid και με αμιγώς ηλεκτρικό. Επίσης, υπάρχουν και σχεδιαστικές διαφορές μεταξύ τους, μαζί και με το πιο σπορτίφ N Line. Το φουτουριστικής αισθητικής νέο Hyundai Kona ξεχωρίζει σε κάθε έκδοση για το λεπτό LED φως Seamless Horizon Lamp που διατρέχει το εμπρός τμήμα του, από άκρη σε άκρη, προσδίδοντάς του ένα μοναδικό στιλ. Το Kona διαθέτει parametric pixels, σηματοδοτώντας το πρώτο μοντέλο Hyundai με Pixelated Seamless Horizon Lamp.

Το υβριδικό (HEV) Kona καθώς και το Kona με κινητήρα εσωτερικής καύσης μοιράζονται έναν τολμηρό και στιβαρό σχεδιαστικά προφυλακτήρα και μαύρη επένδυση θόλου τροχού. Η N Line έκδοση διαθέτει προαιρετικά μαύρους πλαϊνούς καθρέπτες και οροφή, αεροτομή τύπου φτερού, πιο επιθετική εμπρός και πίσω σχεδίαση με προφυλακτήρα σε σχήμα φτερού για να τονίζει την χαμηλότερη θέση του οχήματος, χαρακτηριστικές ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών και διπλή εξάτμιση.

Καμία σχέση δεν έχει και το εσωτερικό του πρώτου με του νέου Hyundai Kona. Στο ταμπλό με τις ευθείες γραμμές και επίπεδες επιφάνειες κυριαρχούν οι δύο ευρείες οθόνες 12,3 ιντσών και η κεντρική κονσόλα universal, ενισχύοντας τα χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας του αυτοκινήτου. Επίσης, ο επιλογέας των ταχυτήτων μετατοπίστηκε πίσω από το τιμόνι, εξασφαλίζοντας περισσότερο χώρο για επιβάτες και αντικείμενα στο κεντρικό τούνελ. Στο πίσω μέρος της καμπίνας το επίπεδο δάπεδο και το χωρίς καμπύλες κάθισμα παρέχουν μέγιστη χρηστικότητα, άνεση και ευκολία.

Εν αναμονή λοιπόν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μέχρι η Hyundai να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το ολοκαίνουριο Kona τους επόμενους μήνες.

Get it on Google Play Download on the App Store