Το νέο Subaru WRX ξύνει την άσφαλτο ως STI

Το νέο Subaru WRX παρουσιάστηκε επίσημα, με εντελώς ανανεωμένη εμφάνιση και ολοκαίνουργια πλατφόρμα. Πάνω σε αυτό βασίζεται η ψηφιακή μορφή του επόμενου STI, στην οποία ξεχωρίζει η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος.

Ο χρήστης superrendercars δημοσίευσε στο Instagram μια απλοϊκή, αλλά συνάμα δυναμική, άποψη για το επερχόμενο WRX με τις περιποιήσεις της Subaru Tecnica International. Τι έκανε; Πήρε τον πραγματικό «Ρεξ» και μέσω υπολογιστή χαμήλωσε την απόσταση από το έδαφος, αφαίρεσε τα πλαστικά προστατευτικά από τους θόλους και τοποθέτησε την παραδοσιακή «απλώστρα» πίσω.  Τρεις απλές κινήσεις, που επιφέρουν μεγάλο αντίκτυπο στη σχεδίαση και δημιουργούν μια άκρως πειστική εικόνα για το επόμενο STI.

Αναφορικά με τα μηχανικά μέρη η φημολογία από Ιαπωνία κάνει λόγο για τουλάχιστον 350 άλογα και 450 Nm ροπής από τον νέο 2.4 τούρμπο, τη στιγμή που το σημερινό 2λιτρο βρίσκεται στους 310 ίππους και τα 410 Nm! Προφανώς και οι επιδόσεις δεν θα έχουν σχέση με τα 5,2 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και τα 255 χλμ./ώρα τελικής του σήμερα, οπότε ετοιμαστείτε για νούμερα υπό των 4,5 δλ. για την επιτάχυνση και περί των 270 χλμ./ώρα για την τελική! Παλιότερα είχαν ακουστεί και πιο «τρελά» νούμερα, της τάξης των 400 ίππων και 490 Nm, ωστόσο οι νομοθεσίες περί εκπομπών ρύπων φαίνεται πως χαμηλώνουν τον πήχη των προσδοκιών σε πιο νορμάλ επίπεδα.

Get it on Google Play Download on the App Store