Με τουλάχιστον 350 άλογα το νέο Subaru WRX STI

H πρώτη επίσημη εικόνα του περιβόητου νέου Subaru WRX δόθηκε στη δημοσιότητα τις προάλλες, όμως το ενδιαφέρον είναι ακόμα μεγαλύτερο για την έκδοση με τις περιποιήσεις της Subaru Tecnica International.

Οι Ιάπωνες έχουν ήδη δηλώσει πως το επόμενο STI θα είναι ένα επίπεδο πάνω από το σημερινό, με το Goo-Net να μας δίνει εκτός από το rendering, στοιχεία για την ισχύ του κορυφαίου «Scoobie». Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο συμπέρασμα πως το επόμενο STI, θα είναι το πιο δυνατό στα χρονικά! Υπεύθυνος για αυτό θα είναι ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος boxer των 2.4 λίτρων, που συναντάμε κάτω από το καπό του Ascent. Εκεί αποδίδει 260 ίππους στις 5.600 σ.α.λ. και 376 Nm ροπής στις 2.000-4.800 σ.α.λ. Σε ατμοσφαιρική μορφή και απόδοση 228 ίππων κινεί τα νέα BRZ και Toyota 86. Για το WRX STI, ωστόσο, οι μηχανικοί του Εμπισού θα «σηκώσουν τα μανίκια τους» ώστε να διπλασιάσουν σχεδόν την ισχύ, σε σχέση με την τωρινή μορφή του μοτέρ.

Η φημολογία κάνει λόγο για τουλάχιστον 350 άλογα και 450 Nm ροπής, τη στιγμή που το σημερινό βρίσκεται στους 310 ίππους και τα 410 Nm! Προφανώς και οι επιδόσεις δεν θα έχουν σχέση με τα 5,2 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και τα 255 χλμ./ώρα τελικής του σήμερα, οπότε ετοιμαστείτε για νούμερα υπό των 4,5 δλ. για την επιτάχυνση και περί των 270 χλμ./ώρα για την τελική! Παλιότερα είχαν ακουστεί και πιο «τρελά» νούμερα, της τάξης των 400 ίππων και 490 Nm, ωστόσο οι νομοθεσίες περί εκπομπών ρύπων φαίνεται πως χαμηλώνουν τον πήχη των προσδοκιών σε πιο νορμάλ επίπεδα.

To ιαπωνικό δημοσίευμα μάλιστα πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, αναφέροντας πως τα επερχόμενα WRX και WRX STI θα είναι τα τελευταία μοντέλα των «Πλειάδων» με κινητήρα δίχως κάποιου είδους ηλεκτρική υποβοήθηση.

Get it on Google Play Download on the App Store