Το πλέον σκληροτράχηλο λεωφορείο στο κόσμο

Το λεωφορείο που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι από τα πλέον ανθεκτικά και σκληρά σε παγκόσμιο επίπεδο. Κατασκευάζεται από την Torsus και έχει το όνομα Praetorian Overlander.

Κινητήριος δύναμη του Praetorian Overlander είναι ένας 6κύλινδρος κινητήρας πετρελαίου με ισχύ 245 ίππων και 925 Nm ροπής. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται από ένα ημι-αυτόματο κιβώτιο της ZF, με τη δύναμη να καταλήγει και στους 4 τροχούς.

Δείτε ακόμα: Έκρηξη λεωφορείου με φυσικό αέριο! (+video)

Το Praetorian Overlander, είναι ουσιαστικά ένα τροποποιημένο λεωφορείο της ΜΑΝ, με εντυπωσιακές δυνατότητες σε κακοτράχαλες διαδρομές. Η γωνία προσέγγισης αγγίζει τις 32 μοίρες, η γωνία αποφυγής τις 26 μοίρες, ενώ η απόσταση από το έδαφος είναι 389 χλστ. Το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος φτάνει τους 13,5 τόνους και μπορεί να μεταφέρει έως και 35 επιβάτες. Έτσι, το λεωφορείο της Torsus είναι ένα από τα αποδοτικότερα και πλέον σκληροτράχηλα στην αγορά. Παράλληλα, μπορεί μετατραπεί και σε ένα… extreme αυτοκινούμενο, σαφώς κατόπιν παραγγελίας.

Διαβάστε επίσης: Νέο ηλεκτρικό διώροφο λεωφορείο από την Hyundai

Σε αυτή τη περίπτωση εντυπωσιάζει η καμπίνα, όπου η εταιρεία προσφέρει πληθώρα ανέσεων για δύο τουλάχιστον άτομα. Ξεχωρίζουν οι μεγάλοι χώροι, όπως το ευρύχωρο καθιστικό με δύο καναπέδες που γίνονται κρεβάτι, καθώς και μία άνετη κουζίνα με όλες τις ανέσεις, αλλά κι ένα μπάνιο.

Get it on Google Play Download on the App Store