To πυροσβεστικό τέρας 8×8 των 1.400 ίππων!

Τα πυροσβεστικά οχήματα έχουν να φέρουν εις πέρας ένα αρκετά δύσκολο έργο. Ειδικά εκείνα που βρίσκονται στα αεροδρόμια μπορούν να βρεθούν σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες.

Για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες πρέπει να είναι ικανά και εξαιρετικά εξοπλισμένα. Για αυτό ακριβώς το λόγο δημιουργήθηκε το Falcon 8x8 από την εταιρεία Naffco.

Δείτε ακόμα: Το απόλυτο πυροσβεστικό Mercedes Unimog (+video)

Το Falcon 8x8 είναι ένα τεράστιο πυροσβεστικό όχημα και ο λόγος που είναι τόσο μεγάλο σε διαστάσεις είναι γιατί προορίζεται για την κατάσβεση πυρκαγιών σε αεροδρόμια. Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να σβήσει ακόμα και φωτιά σε αεροσκάφη. Συνεπώς αντιλαμβάνεστε τι δυνατότητες πρέπει να έχει, μιας και το έργο του δυσκολεύουν οι τόνοι εύφλεκτων καυσίμων.

Δείτε ακόμη: Θερμικοί κινητήρες: Πολύ σκληροί για να πεθάνουν!

Το Falcon 8×8 μπορεί να μεταφέρει 18.000 λίτρα νερού και 1.920 λίτρα αφρού, ενώ κινείται από δύο κινητήρες συνολικής ισχύος 1.400 ίππων! Τα πρώτα 80 χλμ./ώρα έρχονται στο κοντέρ σε λιγότερο από… 25 δευτερόλεπτα. Νούμερο όχι και ιδιαίτερα μεγάλο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι το Falcon 8×8 ζυγίζει σχεδόν 54 τόνους!

Διαβάστε επίσης: Mercedes Unimog «σκαρφαλώνει» στα 6.694 μέτρα!

Το θηριώδες όχημα παρουσιάστηκε στην έκθεση Dubai Intersec και αναμφίβολα εντυπωσίασε τους επισκέπτες. Είναι κατασκευασμένο για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ταχείας επέμβασης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και κατασκευάστηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς NFPA 414 και ICAO.

Get it on Google Play Download on the App Store