Το σημείο του κόσμου που οι νέες BMW χαλάνε

Με ένα πρόβλημα σχεδόν μεταφυσικής μορφής έχει έρθει αντιμέτωπη η BMW, καθώς σε ένα συγκεκριμένο σημείο του κόσμου όλα τα νέα της μοντέλα, ανεξαιρέτως, παρουσιάζουν δυσλειτουργίες!

Συγκεκριμένα, η 7η έκδοση του συστήματος πολυμέσων iDrive αστοχεί – σε κάποιες περιπτώσεις ολικά- και δημιουργεί πολλά προβλήματα στους οδηγούς. Αυτό που συμβαίνει σε όλους, είναι να πέφτει  «μαύρο» στην οθόνη και να κάνει επανεκκίνηση το σύστημα 20 δλ. αργότερα, με παράλληλο «πάγωμα» του συστήματος πλοήγησης (φωνητικές εντολές και οδηγίες στην οθόνη του πίνακα οργάνων). Πολλά περιστατικά αναφέρουν σοβαρότερες βλάβες, όπως αστοχία των συστημάτων ασφαλείας. Αυτό το ιδιότυπο «Τρίγωνο των Βερμούδων» για τις BMW, βρίσκεται στην επαρχία Gangwon της Νοτίου Κορέας!

Δείτε ακόμα: Έλλειψη μικτής σε Aston Martin κόστισε 212.000 ευρώ!

Οι καταγγελίες είναι εκατοντάδες και βαίνουν με αυξανόμενο ρυθμό, δίχως η BMW να έχει κάποια λύση για το πρόβλημα. Σύμφωνα με ειδικούς, το όλο «τσαφ» δεν εμπίπτει στην κατηγορία των X-Files, αλλά πρόκειται για αποσυντονισμό ενός modem που προκαλείται από τις διακυμάνσεις στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα, αναλόγως κυκλοφοριακής συμφόρησης. Όταν οι δρόμοι είναι σχεδόν άδειοι, παράγονται κύματα υψηλής συχνότητας. Όταν γίνεται το «σώσε», χαμηλής συχνότητας. Αμφότερα βγάζουν «off» το iDrive 7, που χρειάζεται 20 δλ. για να «τρέξει» τον διαγνωστικό έλεγχο και να κρίνει πως το πρόβλημα επιλύεται μόνο με restart.

Διαβάστε επίσης: Audi, BMW ή Mercedes είναι πιο αξιόπιστη;

Η κατάσταση έχει γίνει γνωστή στο νότιο τμήμα της Κορέας ως «ασθένεια της Gangwon», δίχως η βαυαρική φίρμα να έχει ανακαλύψει τη «θεραπεία». Παρατηρούνται μάλιστα φαινόμενα αισχροκέρδειας από επίσημα συνεργεία της BMW, που χρεώνουν δήθεν επισκευές, χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα στην πραγματικότητα!

Get it on Google Play Download on the App Store