Το ταχύτερο χλοοκοπτικό της Ιστορίας είναι Honda! (+video)

Η Honda έχει ιδιαίτερη έφεση στα ρεκόρ, ασχέτως αν μιλάμε για αυτοκίνητα. Εξάλλου, ο Ιάπωνας κατασκευαστής δραστηριοποιείται στην παραγωγή δεκάδων ειδών οχημάτων. Ένα από αυτά είναι οι μηχανές του γκαζόν, κάτι που δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός βεληνεκούς επίτευξης ιστορικών επιδόσεων.

To Mean Mower κατέχει το ρεκόρ ταχύτερου χλοοκοπτικού από το 2014, όταν έφτασε στα 187.6 χλμ./ώρα. Για οποιαδήποτε άλλη εταιρία, η ανωτέρω ταχύτητα θα έφτανε και με το παραπάνω. Για την Honda, ωστόσο, υπήρξε η αφορμή για μανιώδη εξέλιξη. Πριν μια 5ετία ο 1.000αρης κινητήρας των 108 ίππων του VTR Firestorm κρίθηκε ιδανικός. Με τα σημερινά δεδομένα της φίρμας από το Τόκιο, υποβιβάστηκε σε ανεπαρκής.

Δείτε ακόμα: Συνεχίζει τα ρεκόρ το Honda Civic Type R (+video)

Στην θέση του τοποθετήθηκε ο επίσης 1.000αρης, αλλά από την κορυφαία supersport της εταιρίας: την CBR1000RR! Τα άλογα έφτασαν αισίως στον αριθμό 190, ενώ και όλα τα παρελκόμενα (μετάδοση, συμπλέκτης, εγκέφαλος, ακόμα και ο πίνακας οργάνων) προέρχονται από την CBR. Το αποτέλεσμα: 243 χλμ./ώρα τελικής! Σε χλοοκοπτικό….

Ακόμα πιο σοκαριστικά είναι τα νούμερα της επιτάχυνσης που πετυχαίνει το πανάλαφρο όχημα (μόλις 69,1 κιλά απόβαρο). Στην πρώτη προσπάθεια έφτασε τα 160 χλμ./ώρα σε 6,43 δλ. Στην δεύτερη λίγο έλειψε να κατέβει κάτω από τα 6 δλ., σταματώντας στο παρανοϊκό 6,12! Ο μέσος όρος των δυο περασμάτων (ένα ανά κατεύθυνση) έβγαλε 6,28 δλ., καθιστώντας το Mean Mower με διαφορά την ταχύτερη μηχανή του γκαζόν στην Ιστορία.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι και πως δουλεύει το VTEC της Honda (+video)

Για τον ίδιο λόγο (την Ιστορία, δηλαδή) να αναφέρουμε πως η LaFerrari των 960 ίππων επιταχύνει στα 160 χλμ./ώρα σε 5,2 δλ., το Audi R8 V10 Performance των 630 ίππων απαιτεί 6,7 ενώ το ταχύτερο Honda (το υβριδικό NSX των 571 ίππων με τους 3 ηλεκτροκινητήρες και τον twinturbo 3.5 V6) χρειάζεται 7,4 δλ – ήτοι σχεδόν ενάμιση ολόκληρο δευτερόλεπτο παραπάνω!

 

Get it on Google Play Download on the App Store