Το Toyota Corolla αναπολεί το Levin AE86

Το Toyota Corolla δεν έχει τρίθυρη εκδοχή. Και προς το παρόν, ούτε κάποια ιδιαίτερα σπορ. Βέβαια, είναι καθ’ οδόν το τετρακίνητο GR των 261 ίππων. Για τους νοσταλγούς του AE86 υπάρχει το GR 86, ωστόσο ξεκάθαρη σύνδεση με το αξέχαστο Corolla AE86 των 80’s δεν συναντάμε.

Εδώ έρχεται ο ψηφιακός καλλιτέχνης Theottle να κάνει παρέμβαση, δημιουργώντας ένα νέο Corolla Levin! Το ιαπωνικό μικρομεσαίο ντύνεται στα παραδοσιακά χρώματα του Levin, με τις χαρακτηριστικές μαύρες λωρίδες στο πλάι και το ανάλογο καπό του Initial D. Οι 18άρες ζάντες του GR Yaris δένουν ιδανικά τόσο με την παλέτα του αμαξώματος, όσο και με το fastback σχήμα του (που περισσότερο σε shooting brake παραπέμπει).

Για κάτω από το καπό διαλέγετε και παίρνετε. Από τη μία υπάρχει ο ατμοσφαιρικός boxer των 2.4 λίτρων, που αποδίδει στο GR 86 235 ίππους και 250 Nm ροπής. Από την άλλη ο 1.6 τρικύλινδρος τούρμπο του GR Yaris, που θα δούμε και στο αντίστοιχο Corolla. Με 261 ίππους και 360 Nm θα φάνταζε ιδανικός για ατελείωτες πλαγιολισθήσεις, ωστόσο συνδυάζεται μόνο με το σύστημα τετρακίνησης GR-FOUR. Οπότε μάλλον καλύτερα ο 2.4 D-4S. Ούτως ή άλλως δεν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορήσει νέο Levin, ιδίως πισωκίνητο. Οπότε μπορούμε να ονειρευτούμε κατά το δοκούν!

Get it on Google Play Download on the App Store