Τον σταμάτησαν για ΚΤΕΟ και βρήκαν «θησαυρό»

Πολλές φορές ένας τυπικός έλεγχος έχει εξελιχθεί σε «λαβράκι». Σαν αυτό που πέτυχαν οι διωκτικές αρχές της Ολλανδίας, και με τον τρόπο που το κατάφεραν, δεν νομίζουμε να υπάρχει προηγούμενο.

Δείτε ακόμα: Η πιο ειλικρινής αγγελία Porsche Cayenne

Ένα VW Transporter κινείτο στον αυτοκινητόδρομο A2, εντός ορίου ταχύτητας. Η κακή εξωτερική του κατάσταση, όμως, έκανε τους αστυνομικούς να το σταματήσουν προκειμένου να ελέγξουν το ΚΤΕΟ. Πίστευαν ότι το πιθανότερο, θα ήταν να μην είχε περάσει και να βεβαίωναν την ανάλογη κλήση. Ενόσω τσέκαραν τα χαρτιά του αυτοκινήτου, παρατήρησαν νευρικότητα από πλευράς οδηγού. Κάτι που τους οδήγησε να ψάξουν λίγο καλύτερα, και στους αποθηκευτικούς χώρους του γερμανικού van. Εκεί, αρχικά, ανακάλυψαν ένα κρυπτόφωνο – μία τηλεφωνική συσκευή, που παρέχει κρυπτογράφηση κατά την διάρκεια των κλήσεων και δυσχεραίνει την παρακολούθηση/εντοπισμό.

Διαβάστε επίσης: Κινεζική plug-in Corvette με 1.5 τούρμπο μοτέρ

Προφανώς ένα τέτοιο τηλέφωνο δεν είναι απαραίτητο σε υδραυλικούς -αυτό ισχυρίστηκε ότι επαγγέλλεται ο οδηγός- οπότε τα όργανα της τάξης έκαναν «φύλο και φτερό» το Transporter και ανακάλυψαν λευκό «θησαυρό». Σε μία κρύπτη κάτω από το πάτωμα, ανακάλυψαν 104 κιλά κοκαΐνης! Η αξία της; 5,5 εκατομμύρια ευρώ! Κι όλα αυτά, χάρις σε σπασμένα φανάρια και χτυπήματα στο αμάξωμα. Να αναφέρουμε ότι στην Ολλανδία ο τεχνικός έλεγχος διεξάγεται δωρεάν, αλλά αν εντοπιστούν ζητήματα το όχημα παραπέμπεται σε νέα διαδικασία, που μπορεί να κοστίσει μέχρι 1.000 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store