Toyota GR86 «τίναξε» μοτέρ στην πίστα (+video)

Τη δύσκολη πλευρά του motorsport και της οδήγησης στην πίστα βίωσε ο κάτοχος ενός Toyota GR86, του οποίου τα προβλήματα μόλις ξεκίνησαν όταν έσπασε το μοτέρ του αυτοκινήτου του.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση στο YouTube, το επίμαχο GR86 είναι μοντέλο σημερινής γενιάς, χρονολογίας ενός έτους όλου κι όλου (MY22) και με 30.577 χλμ. στο κοντέρ. Κοντολογίς, στο άνθος της νιότης του. Το μόνο που δεν περιμένεις από ένα τόσο καινούργιο αυτοκίνητο, είναι να «κόψει» κινητήρα. Τίποτε δεν αποκλείεται, βέβαια. Πολλά μπορούν να συμβούν, ώστε να επέλθει το μοιραίο. Πλημμελής συντήρηση ή οδηγικό σφάλμα είναι οι κυριότεροι «υποψήφιοι», ωστόσο ο Lunk (όπως είναι το όνομα του ιδιοκτήτη στη δημοφιλή ψηφιακή πλατφόρμα) ισχυρίζεται πως τίποτα από τα δυο δεν μπορεί να εφαρμοστεί στη δική του υπόθεση.

Για το θέμα της συντήρησης, φροντίζουν οι καταχωρήσεις του βιβλίου σέρβις. Για τυχόν λάθος από πλευράς οδηγού, «μιλάει» το video. Όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι, ο άνθρωπος στο τιμόνι του GR86 δεν έκανε κάποιο «τσαφ». Ούτε κράτησε τον κινητήρα στον κόφτη για ώρα, ούτε κατέβασε κατά λάθος σε 2α αντί για 4η, ούτε έκανε κάτι για να προκαλέσει αστοχία στη λειτουργία του 2.4λτ. boxer. Ίσα ίσα, δεν πιέζει ιδιαίτερα κιόλας. Παρόλα αυτά, γύρω στο 6.00 του video ακούμε τον κινητήρα να παίρνει μια άρρωστη χροιά. Παρατηρώντας το καντράν του GR96, εντύπωση προκαλεί η έλλειψη κάποιας αναμμένης λυχνίας. Κάτι που σημαίνει πως ο οδηγός έχει μόνο το αυτί και την αίσθηση να τον ενημερώνουν, πως το μοτέρ δεν είναι στα καλά του.

Περίπου 1 λεπτό μετά την πρώτη εκδήλωση δυσθυμίας από τον D-4S, κάνουν την εμφάνισή τους καπνοί από το μηχανοστάσιο που μπαίνουν και στην καμπίνα. Οποιαδήποτε αμφιβολία υπήρχε για καταστροφική ζημιά στον κινητήρα, τη στιγμή εκείνη έγινε… καπνός. Όλα δείχνουν πως το πρόβλημα αφορά καθαρά το μηχανικό σκέλος. Η Toyota έχει προνοήσει, κατόπιν δεκάδων παραπόνων από πελάτες που υπέστησαν παρόμοια ταλαιπωρία, και περιλαμβάνει στην εγγύηση την οδήγηση σε πίστα, για τα μοντέλα της που προορίζονται για τέτοια χρήση (Supra, GR Yaris/Corolla/86). Στην προκειμένη, ωστόσο, ο υπεύθυνος ντίλερ δεν δέχεται την αιτιολόγηση, ενώ παράλληλα αρνείται να λάβει υπόψη το video! Όπως αντιλαμβανόμαστε, η υπόθεση έχει πάρει την νομική οδό.

Get it on Google Play Download on the App Store