Toyota: «Κανένα υβριδικό GR στο εγγύς μέλλον»

Η Toyota έβαλε την αυτοκίνηση στα μονοπάτια των υβριδικών πριν 30 περίπου χρόνια, με το πρώτο Prius. Μια προσέγγιση που έγινε συνώνυμη της ταυτότητάς της και δημιούργησε best sellers, όπως τα Yaris, Corolla και C-HR Hybrid. Τα μοντέλα GR, όμως, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Drive.com.au ο επικεφαλής πωλήσεων της Toyota Αυστραλίας, μίλησε για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας και την προοπτική των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων. Ένας εξηλεκτρισμός που θα πάρει ολοκληρωτικό χαρακτήρα, με τη φωτεινή εξαίρεση των δημιουργιών της Gazoo Racing: «Μέχρι το 2030, όλα τα αυτοκίνητα στην γκάμα μας θα χαρακτηρίζονται από κάποια μορφή εξηλεκτρισμούόλα, πλην των GR», είπε ο Sean Hanley. Κάτι που σημαίνει πως, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της δεκαετίας, ο τρικύλινδρος 1.6 τούρμπο των GR Yaris/Corolla, ο τετρακύλινδρος 2.4λτ. boxer του GR86 και ο 3.0λιτρος twinturbo εν σειρά εξακύλινδρος της GR Supra, δεν θα δεχτούν συνδρομή ηλεκτροκινητήρα.

Δήλωση που έρχεται εβδομάδες μετά από εκείνη του αρχιμηχανικού της Gazoo Racing, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να παρουσιαστεί άλλο GR μοντέλο στο μέλλον. Κάτι που βάζει τέλος στα σενάρια τόσο για το GR Hilux, όσο και για έκδοση παραγωγής του hypercar GR Sport. Όπερ εστί πως η τρέχουσα GR γκάμα των 4 προαναφερθέντων μοντέλων, θα είναι μαζί μας για 8 χρόνια είτε στις σημερινές τους είτε σε ανανεωμένες μορφές.

Get it on Google Play Download on the App Store