Toyota Prius με φωτοβολταϊκά της Sharp

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων συνεχώς ψάχνουν νέους τρόπους να αυξήσουν την ηλεκτρική αυτονομία των μοντέλων τους, μιας και το μέλλον είναι ηλεκτρικό. Για το λόγο αυτό η Toyota δημιούργησε ένα πρωτότυπο Prius που στην οροφή του έχει φωτοβολταϊκά.

Το πρωτότυπο μοντέλο θα ξεκινήσει τις δοκιμές του στο δρόμο εντός του Ιουλίου στην Ιαπωνία, ώστε να διαπιστώσει τα όποια οφέλη μπορεί να προσφέρει η εν λόγω διάταξη, τόσο στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, όσο και στην αύξηση της αυτονομίας.

Δείτε ακόμα: Απίστευτη αεροδυναμική πατέντα σε Toyota Prius

Τα φωτοβολταϊκά προέρχονται από τη Sharp, (όπως και οι κυψέλες αποθήκευσης ενέργειας), η αποδοτικότητα των οποίων ξεπερνάει το 34%, με το πάχος τους να είναι 0,03 χλστ. Αυτά έχουν τοποθετηθεί στο καπό, στην οροφή, αλλά και στην πόρτα του χώρου αποσκευών του PHEV Prius, προσφέροντας 860 W επιπλέον ρεύμα, δηλαδή τιμή μεγαλύτερη κατά 4,8 φορές συγκριτικά με το Prius PHV παραγωγής, αν κι εκεί τα πάνελ δίνουν ενέργεια μόνο στη βοηθητική μπαταρία. Στην πράξη αυτό σημαίνει επιπλέον 44,5 χλμ. στην ηλεκτρική αυτονομία του Prius, με τις μπαταρίες του να φορτίζουν ακόμα κι εν κινήσει, κάτι που συνδράμει στην ηλεκτρική αυτονομία του μοντέλου, με τη φόρτιση κατά τη διάρκεια της οδήγησης να προσφέρει επιπλέον 56,3 χλμ. ανά ημέρα.

Διαβάστε επίσης: Πιο σπορ από ποτέ το Toyota Prius από την TRD

Η Toyota θα διεξάγει τις δοκιμές υπό διάφορες συνθήκες οδήγησης στο Τόκιο και στόχος των μηχανικών εξέλιξης είναι να διαπιστώσουν τα οφέλη που προκύπτουν για την ανάπτυξη ενός ενσωματωμένου ηλιακού συστήματος επαναφόρτισης στα μελλοντικά μοντέλα!

Get it on Google Play Download on the App Store