Τραγική ποιότητα σε ολοκαίνουργιο Tesla (+video)

Το μόνο που μπορεί σίγουρα να κοντράρει (κυριολεκτικά και μεταφορικά) τα Tesla, είναι τα προβλήματα ποιότητας. Τα αυτοκίνητα του Elon Musk είναι τόσο γνωστά για τις επιδόσεις τους, όσο και για την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλουν τους κατόχους τους.

Το ανανεωμένο Model S θα μπορούσε να αποτελέσει ένα είδος restart, αλλά από ό,τι φαίνεται συνεχίζει την παράδοση. Ο ιδιοκτήτης του Long Range που θα δούμε, δεν έχει στην κατοχή του το αυτοκίνητο ούτε δυο εβδομάδες. Κατά την παραγγελία δεν λυπήθηκε τα έξτρα, βάζοντας μέχρι το «αεροπλανικό» τιμόνι Yoke. Αν κρίνουμε από το ύφος και το μέγεθος του video ωστόσο, μάλλον έχει αρχίσει ήδη να «κλαίει» τα χρήματα που δαπάνησε. Και δεν ήταν λίγα: από 91.190 δολάρια ξεκινάει το Long Range.

Σε σχεδόν 13 λεπτά, ο MrExitStrategy (δεν μας λέει το πραγματικό του όνομα, οπότε χρησιμοποιούμε αυτό του YouTube) μας δείχνει ένα σωρό προβλήματα ποιότητας που όχι μόνο δεν θα έπρεπε να συναντώνται σε καινούργιο αυτοκίνητο, αλλά τα βλέπεις σε κακοσυντηρημένα μεταχειρισμένα. Οι κόλλες που φαίνονται σε διάφορα σημεία του ταμπλό και αμαξώματος, φανερώνουν απίστευτη προχειρότητα από πλευράς εργοστασίου. Οι ανισομεγέθεις αρμοί, αλλά και οι τσιμούχες-κομμάτια πλαστικού που ξεκολλάνε με το παραμικρό, το ίδιο. Μέχρι και ο πίνακας οργάνων καταφέρνει να έχει σκόνη από μέσα, προφανώς λόγω προβληματικής εφαρμογής.

Εξυπακούεται ότι τριγμοί και θόρυβοι συνοδεύουν κάθε βόλτα του Model S, με αυτούς από τους πλαϊνούς καθρέπτες να είναι οι πλέον έντονοι. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο κάτοχος του αυτοκινήτου, αυτός από την πλευρά του οδηγού τρέμει σε βαθμό που φοβάται μην πέσει! Διάφορα στίγματα και βαθουλώματα στη βαφή του αμαξώματος δείχνουν πως ο ποιοτικός έλεγχος της Tesla περισσότερο για εξυπηρετεί το θεαθήναι. Ο ίδιος ευελπιστεί πως όλα τα ζητήματα θα επισκευαστούν, κατόπιν επικοινωνίας με εξουσιοδοτημένο συνεργείο της εταιρίας. Βέβαια, οι υπηρεσίες after sales είναι άλλη «πονεμένη» υπόθεση για τη φίρμα του Musk.

 

Get it on Google Play Download on the App Store