Τρακαρισμένες Mustang σε τιμή-χάρισμα!

Η απόκτηση μιας Ford Mustang είναι όνειρο ζωής για πολλούς. Ένα όνειρο που μπορεί να γίνει πραγματικότητα με πολύ μικρό αντίτιμο, αλλά σε ελαφρώς θρυμματισμένη μορφή.

Η GSA Auctions θέτει προς δημοπράτηση δυο ολοκαίνουργια pony car, που δεν πρόλαβαν να κυλήσουν τους τροχούς στο δρόμο και έγιναν πειραματόζωα. Συγκεκριμένα, αυτοκίνητα δοκιμών πρόσκρουσης του NHTSA (του αμερικανικού EuroNCAP). Τόσο η κίτρινη όσο και η μπορντό υποβλήθηκαν σε πλάγια crash tests, που αφορούσαν την προστασία του οδηγού. Αναμενόμενα η αριστερή πλευρά έχει μεγάλες ζημιές σε πλαίσιο και αμάξωμα, ενώ έχουν ανοίξει και οι αερόσακοι. Έχουμε δει χειρότερα τρακαρίσματα να επισκευάζονται, όμως ακόμα κι αν έχει κάποιος τέτοια πρόθεση, τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο καθώς δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα. Τι θα μπορούσε να κάνει κάποιος με μια σοβαρά τραυματισμένη Mustang;

Διαβάστε επίσης: Ποιο ελληνικό αυτοκίνητο γινόταν πίτα σε τρακάρισμα;

Μα φυσικά, ανταλλακτικά! Πέρα από την αριστερά πλευρά και κάποιες ελλείψεις ως test cars (φωτιστικά σώματα πίσω και προφυλακτήρες, για παράδειγμα), τα αυτοκίνητα χαίρουν άκρας υγείας! Η καλωδίωση, το υπόλοιπο αμάξωμα, οι ζάντες, τα ελαστικά, τα φρένα, το κιβώτιο και ο κινητήρας μπορούν κάλλιστα να αφαιρεθούν και να χρησιμοποιηθούν αλλού, καθιστώντας τις δυο Mustang ιδανικούς δότες. Αμφότερες είναι εξοπλισμένες με τον τετρακύλινδρο 2.3 EcoBoost των 310 ίππων και 475 Nm ροπής. Στην κίτρινη συνδυάζεται με το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ η μπορντό διαθέτει το 10άρι αυτόματο SelectShift.

Δείτε ακόμα: Πληγωμένη Ferrari GTC4 Lusso έγινε «κούτα» (video)

Η αυτόματη είναι και η πιο φτηνή (αλλά και αυτή που την έχει «φάει» περισσότερο, καθότι υποβλήθηκε σε crash test σε κολόνα), με την τιμή της μέχρι στιγμής να βρίσκεται στις 3.525 δολάρια (2.895 ευρώ). Η χειροκίνητη κοστολογείται στις 5.576 δολάρια (4.580 ευρώ). Δείτε και το πώς έφτασε σε αυτή την κατάσταση η κίτρινη.

Get it on Google Play Download on the App Store