VW Beetle «ξυρίζει» Mustang και Corvette (+video)

Ένα VW Beetle έχει εξελιχθεί σε φόβο και τρόμο των muscle cars, καθώς δεν δείχνει το παραμικρό έλεος απέναντι σε πανίσχυρες V8 κατασκευές, επιπέδου Ford Mustang και Chevrolet Corvette.

Το επίμαχο «Σκαθάρι» διαθέτει σύστημα τετρακίνησης, όπως φαίνεται από τον τρόπο που εκτινάσσεται στις εκκινήσεις. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν υπάρχουν, αλλά λογικά κάτω από το καπό έχουμε την κλασική αξία του 1.8 20VT, εννοείται σε βελτιωμένη μορφή. Επίπεδα ισχύος και λοιπά χαρακτηριστικά δεν αναφέρονται, όμως όλοι ξέρουμε πως ο 1.800άρης τούρμπο παίρνει άλογα «με τον αέρα» και μπορεί να ξεπεράσει τους 400 – 450 ίππους με ευκολία. Ένα νούμερο που, συνδυαζόμενο με τετρακίνηση και το χαμηλό βάρος του Beetle, θα μπορούσε να κριθεί υπεύθυνο για το μακελειό που υπόκεινται Mustang και Corvette.

Στην πρώτη περίπτωση, βλέπουμε την εκκίνηση να «καθαρίζει» για το Beetle. Πολύ καλός και ο χρόνος αντίδρασης του οδηγού, που αφήνει εκείνον του Ford αρκετά πίσω. Άπαξ και δημιουργείται τέτοια διαφορά από τα πρώτα κιόλας μέτρα, μετά είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί αν δεν μιλάμε για τεράστιες διαφορές στις ιπποδυνάμεις. Η κόντρα με την Κορβέτα αποδείχθηκε ακόμα πιο εύκολη, καθώς ο άνθρωπος πίσω από το τιμόνι της δεν φάνηκε αντάξιος των περιστάσεων. Κακή εκκίνηση, ακόμα χειρότερες αλλαγές και μια άνετη νίκη για το Beetle, που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού σε 11,6 δλ. και ταχύτητα εξόδου 190 χλμ./ώρα!

Get it on Google Play Download on the App Store