VW Passat ντίζελ πήρε μπρος μετά από 17 χρόνια

Τα ντίζελ αυτοκίνητα φημίζονται για την αντοχή τους στο χρόνο. Δεν είναι τυχαίο πως πολλά ταξί, με δεκαετίες κουραστικών χιλιομέτρων στις πλάτες τους, συνεχίζουν μέχρι σήμερα να κυκλοφορούν. Το VW Passat 1.6 TD που θα δούμε, δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Δείτε ακόμα: Mercedes πήρε μπροστά μετά από 16 χρόνια (+video)

Είναι μοντέλο του 1991 και πρόλαβε να καταγράψει μόλις λίγο πάνω από 312.000 χλμ. Το «μόλις» αναφέρεται διότι οι πετρελαιοκινητήρες μπορούν να διανύσουν τα τριπλά, ακόμα και τα τετραπλά χλμ. χωρίς πρόβλημα. Για 12 χρόνια, κινείτο κανονικά. Ο συνολικός αριθμός χιλιομέτρων μεταφράζεται σε περίπου 30.000 ετησίως, οπότε μέχρι να ακινητοποιηθεί, το Passat ήταν ζωηρό στο δρόμο. Η ιστορία του αυτοκινήτου από εκεί και πέρα, είναι άγνωστη. Κατά πάσα πιθανότητα, θα πρέπει να είναι η τυπική πολλών παλαιών αυτοκινήτων. Ο ιδιοκτήτης είτε απεβίωσε, είτε πήρε καινούργιο αυτοκίνητο και εγκατέλειψε το παλιό.

Διαβάστε επίσης: Βρέθηκε ξεχασμένη Alfa Romeo 2000 GTV του 1972

Το αυτοκίνητο μετακινήθηκε τελικά με τη βοήθεια τρακτέρ, αφού προστέθηκε αέρας στα ελαστικά, ώστε να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση στο μηχανοστάσιο. Προφανώς, δεν υπήρχε περίπτωση να εκκινήσει ο κινητήρας δίχως αλλαγή μπαταρίας, ενώ χρειάστηκε μερικές ακόμα μικροεργασίες σε δυναμό, βαλβίδα ρελαντί κλπ. Μετά από όλα, o 1.600άρης υπερτροφοδοτούμενος πετρελαιοκινητήρας των 80 ίππων ήρθε ξανά στη ζωή, πετώντας και το ανάλογο ντουμάνι από την εξάτμιση (απολύτως φυσιολογικό, βέβαια).

Δείτε ακόμα: Επαναστατικός ντίζελ 1.000HP χωρίς βαλβίδες

Get it on Google Play Download on the App Store