VW T-Cross: Νέες πληροφορίες, πρώτες εικόνες και video

Το VW T-Cross δεν είναι και κανένα μυστικό, καθώς ήδη η γερμανική μάρκα έχει φροντίσει να μας ενημερώσει για αυτό παλαιότερα, ενώ προσφάτως έδωσε στη δημοσιότητα και σκίτσο του. Πλέον, συνεχίζει τη μερική αποκάλυψή του κάνοντας ένα βήμα παραπάνω, αφού παρουσίασε κάποια στοιχεία αλλά και εικόνες του αυτοκινήτου με καμουφλάζ.

Δείτε ακόμη: Νέο κάμπριο SUV Volkswagen T-Cross Breeze concept

Το VW T-Cross λοιπόν θα είναι προϊοντικά κάτω από το T-Roc και θα πατάει και αυτό στην πλατφόρμα MQB του γερμανικού ομίλου. Αυτά λίγο πολύ όμως είναι γνωστά. Αυτό που δεν ήταν γνωστό, τουλάχιστον μέχρι πρότινος, ήταν οι διαστάσεις του. Πλέον όμως ξέρουμε το μήκος του, τουλάχιστον, το οποίο είναι στα 4.107 χλστ. Ο χώρος αποσκευών του θα είναι στα 455 λίτρα, ενώ τα πίσω καθίσματα θα είναι συρόμενα κατά 15 χλστ. και με την αναδίπλωσή τους ο χώρος αποσκευών θα φτάνει στα 1.281 λίτρα.

Η γκάμα των κινητήρων του ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά το λογικό είναι να έχουμε τους συνήθεις υπόπτους κάτω από το καπό του. Αυτό σημαίνει πως θα απαρτίζεται από τρία μοτέρ βενζίνης και ένα diesel (το γράφουμε με κάθε επιφύλαξη μέχρι την επίσημη ανακοίνωση). Θα υπάρχει ο 1.0 TSI σε εκδόσεις 95 και 115 ίππων και ο 1.5 TSI των 150 ίππων με απενεργοποίηση κυλίνδρων. Από την άλλη, ο κινητήρας πετρελαίου θα είναι ο 1.6 TDI των 95 ίππων. Όλες οι εκδόσεις θα είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητες, ενώ θα διαθέτουν κορυφαίο εξοπλισμό ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, τελευταίας γενιάς και θα μπορούν να εξοπλιστούν και με ψηφιακό πίνακα οργάνων 8 ιντσών.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Volkswagen T-Roc 1.5 TSI ACT 150 PS

Όσον αφορά στην εμπορική διάθεση του αυτοκινήτου, η καριέρα του υπολογίζεται πως θα ξεκινήσει την ερχόμενη άνοιξη, ενώ η κατασκευή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της μάρκας στο Navarra της Ισπανίας. Πιο κάτω μπορείτε να το δείτε στο video.

 

Get it on Google Play Download on the App Store