Ξεκινούν οι παραδόσεις της Bugatti Chiron Super Sport

H Bugatti ανακοίνωσε πως οι πρώτες παραδόσεις Chiron Super Sport ξεκινήσαν, με την αρχή να κάνει ένα ιδιαίτερα εξατομικευμένο δείγμα του τμήματος Sur Mesure.

Η βαφή Vagues de Lumière είναι ειδικά σχεδιασμένη από το τμήμα customization της γαλλογερμανικής εταιρίας, ενώ οι χειροποίητες πορτοκαλί ενθέσεις αναπαριστούν τον τρόπο που αντανακλά το φως στις επιφάνειες του αμαξώματος. Οι σχεδιαστές της Bugatti αποφάσισαν να βάψουν και τις ζάντες στο ίδιο χρώμα, προσθέτοντας παράλληλα τον αριθμό «38» στη μάσκα (δεν διευκρινίζεται τί σημαίνει). Σίγουρα, πάντως, δεν αφορά τον αριθμό παραγωγής, καθώς μόνο 9 Chiron Super Sport θα κατασκευαστούν. Συγκριτικά, είναι πιο σπάνια ακόμα κι από την Super Sport 300+ (30 κομμάτια).

Η Chiron Super Sport είναι στην ουσία μια SS 300+, όπως λέγεται το αυτοκίνητο που έκανε το ρεκόρ, με τις ανέσεις και τον εξοπλισμό της κανονικής έκδοσης. Η εμφανέστερη διαφορά μεταξύ απλής Chiron και SS εντοπίζεται στο πίσω μέρος, το οποίο έχει επιμηκυνθεί κατά 250 χλστ. και επίσης συμβάλλει στην ομαλότερη διέλευση των ριπών του ανέμου, ενώ ο μεγαλύτερος διαχύτης -που επέβαλε την κάθετη τοποθέτηση των εξατμίσεων- φροντίζει για την παροχή κάθετης δύναμης.

Η Super Sport διαθέτει την κορυφαία εκδοχή του τετρατούρμπινου 8.0 W16, απόδοσης 1.600 ίππων και 1.500 Nm (+100 άλογα συγκριτικά με την απλή Chiron, ίδια ροπή). Από τη στιγμή, όμως, που απουσιάζει το «300+», καταλαβαίνουμε πως η παρούσα δεν υπερβαίνει τα 300 μίλια/ώρα (490 χλμ./ώρα). Οι μηχανικοί της Bugatti εστίασαν στην ευχρηστία, εφαρμόζοντας πιο ήπιες ρυθμίσεις στην ανάρτηση. Κατά συνέπεια, η Super Sport φτάνει «μόλις» στα 440 χλμ./ώρα, με τη μεσολάβηση ηλεκτρονικού περιοριστή.

Οι επιδόσεις, τώρα, αναμενόμενα «ρίχνουν» στην απλή Chiron. Τα 200 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 5,8 δλ. και τα 300 χλμ./ώρα σε 12,1 δλ. (6,1 και 13,1 δλ. η Chiron). Μέχρι τα 400 χλμ./ώρα, δε, η διαφορά ανοίγει στα 2,2 δλ. (31,4 δλ. αντί 32,6).

Κάτι ανάλογο ισχύει για την τιμή. Κάθε Chiron Super Sport τιμάται τουλάχιστον στα 3,2 εκατ. ευρώ προ φόρων και, φυσικά, έχουν πωληθεί προ πολλού.

Get it on Google Play Download on the App Store