Ξέρετε τις μυστικές λειτουργίες του Opel Astra; (+video)

Η 3η γενιά του Opel Astra (2004-2009) ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα στην ιστορία του Γερμανού κατασκευαστή. Παραδοσιακά για Astra, στη χώρα μας πούλησε σαν ζεστό ψωμί, ενώ το OPC λατρεύτηκε ως λαϊκός ήρωας.

Το Astra H, εκτός από ολοκληρωμένο πακέτο και αισθητή αναβάθμιση σε σχέση με το G που αντικατέστησε, είχε και κάποιες μυστικές λειτουργίες. Κάτι σαν «cheats», που λέγαμε όταν περνάγαμε κωδικούς στο Playstation. Εκτελώντας ενέργειες με συγκεκριμένο τρόπο, το γερμανικό μικρομεσαίο εμφάνιζε στοιχεία που η συντριπτική πλειοψηφία των κατόχων του, ούτε που διανοούνταν πως τα διέθετε! Πάμε να τα δούμε και, αν είστε ιδιοκτήτης του δημοφιλούς Opel, με την πρώτη ευκαιρία δοκιμάστε τα!

Δείτε ακόμα: Opel Astra 20 ετών είναι ακόμα άστρωτο!

Κρυφό μενού

Κρατήστε πατημένο το κουμπί «Settings» μέχρι να ακούσετε το «μπιπ». Θα δείτε στην οθόνη LCD του ταμπλό (σχεδιαστικό highlight για αρχές 00’s) να εμφανίζεται ένα μενού, που σίγουρα δεν έχετε ξαναδεί. Ενδείξεις για τη λειτουργία του κινητήρα, των ηλεκτρονικών, των αισθητήρων και πολλά ακόμα, τίθενται στη διάθεσή σας για περιήγηση μέσω του μπουτόν «BC». Πρακτικά είναι σαν να βάζετε το αυτοκίνητο σε διαγνωστικό, χωρίς ίχνος εξοπλισμού.

Αναγνώριση βλάβης

Στο ίδιο μοτίβο η επόμενη «χακεριά». Πατήστε γκάζι και φρένο μαζί. Κατόπιν ενεργοποιήστε την ανάφλεξη, έχοντας τα πόδια πάνω στα πεντάλ. Αν ο εγκέφαλος διαβάσει κάποιο σφάλμα, θα το εμφανίσει στην μικρή οθόνη στο κέντρο του καντράν.

Διαβάστε επίσης: Ποιο 5θυρο Opel είχε ανέσεις Mercedes S-Class;

Λειτουργία «follow me home»

Πολύ πριν αρχίσουν να διαδίδονται τα φώτα που μένουν αναμμένα όταν κλειδώνει το αυτοκίνητο, φωτίζοντας τον δρόμο και ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας κατά τις βραδινές ώρες, το Astra είχε αυτή την δυνατότητα. Απλά, κρυμμένη.

Εδώ δεν χρειάζονται ταυτόχρονα πατήματα πεντάλ ή κουμπιών. Αφού σβήσετε τον κινητήρα και αφαιρέσετε το κλειδί από τη μίζα, ανοίξτε την πόρτα. Μετά, «παίξτε» τα φώτα. Θα μείνουν αναμμένα για περίπου 30 δλ. αφότου κλειδώσετε το αυτοκίνητο!

Δείτε ακόμα: Το Opel Calibra 2ης γενιάς που δεν είδαμε ποτέ

Get it on Google Play Download on the App Store