Ζυγώνει η επιστροφή του Evo στη γκάμα της Mitsubishi!

Νέα τροπή φαίνεται πως παίρνει η υπόθεση «επιστροφή Evo» για τη Mitsubishi, καθώς σύμφωνα με ιαπωνικά δημοσιεύματα το comeback είναι πιο κοντά από ποτέ – και σε SUV μορφή!

Το Best Car Web υποστηρίζει πως τα «Τρία Διαμάντια» είχαν έτοιμη την επιστροφή του Evo, μέσω του νέου Outlander και σε μορφή πρωτοτύπου, για το Σαλόνι του Τόκιο. Όπως όλες οι εκθέσεις αυτοκινήτου, όμως, ακυρώθηκε λόγω πανδημίας. Παρόλα αυτά, οι Ιάπωνες υποστηρίζουν πως το αυτοκίνητο υπάρχει! Σε μορφή concept car και καλά κρυμμένο μεν, αλλά αναβιώνει το όνομα «Evolution». Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, που η Mitsubishi ανακοίνωσε την επαναφορά της Ralliart πριν δυο μήνες, μετά από 11 χρόνια απουσίας.

Το πρώτο αυτοκίνητο υπό την εξέλιξη του αγωνιστικού παρακλαδιού της Mitsubishi λέγεται πως είναι το Outlander PHEV Evo, με έμπνευση από τα αγωνιστικά του Ντακάρ και το ένδοξο παρελθόν της εταιρίας στο φημισμένο αγώνα αντοχής. Το λεπτομερές rendering μας δίνει μια εμπεριστατωμένη ιδέα για την εικόνα του αυτοκινήτου, με τον επιθετικό προφυλακτήρα, τις μεγάλες εισαγωγές και ζάντες, τη χαμηλωμένη απόσταση από το έδαφος, το body kit και τους χαρακτηριστικούς διπλούς αεραγωγούς στο καπό να χαρίζουν μια άκρως επιβλητική παρουσία στο ήδη δυναμικό Outlander.

Για τα δρώμενα κάτω από αυτή δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες. Το ιαπωνικό δημοσίευμα κάνει λόγο για συνδυασμό plug-in υβριδικού συστήματος και υπετροφοδοτούμενο κινητήρα, με συνολική απόδοση 410-475 ίππων. Τούρμπο κινητήρας που να ταιριάζει στο νέο Outlander θα μπορούσε να είναι ο 2λιτρος των 272 ίππων του Infiniti QX50, που βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα. Μια βελτιωμένη εκδοχή αυτού, συν την ισχύ των ηλεκτροκινητήρων, καθιστά εφικτό το σενάριο των 400+ αλόγων για το Outlander Evo. Περισσότερα θα μάθουμε εντός της επόμενης χρονιάς, προς το τέλος της οποίας λέγεται ότι είναι προγραμματισμένο το ντεμπούτο του πολυαναμενόμενου μοντέλου.

Get it on Google Play Download on the App Store