0-250 χλμ./ώρα με την ευρωπαϊκή Corvette (+video)

H κορυφαία έκδοση της Corvette μπορεί να παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες, αλλά ο ερχομός της Z06 δεν σημαίνει πως η βασική έκδοση έπαψε να αποτελεί ένα ταχύτατο αυτοκίνητο. Ακόμα και στην ευρωπαϊκή της εκδοχή, που διαθέτει μικρότερη ισχύ.

Όπως αρκετά μοντέλα που μας έρχονται από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, λόγου χάρη η Ford Mustang Mach 1, έτσι και η Corvette χάνει άλογα στο ταξίδι. Υπεύθυνος, φυσικά, δεν είναι άλλος από τις εκπομπές ρύπων. Στις Η.Π.Α., η Corvette με το πακέτο Ζ51 αξιοποιεί 502 ίππους και 637 Nm από τον ατμοσφαιρικό 6.2 V8, μαζί με φρένα της Brembo, αναβαθμισμένη ανάρτηση και εξάτμιση, διαφορετική κλιμάκωση στο κιβώτιο, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό, αεροδυναμικές προσθήκες στο αμάξωμα (splitter, πλαϊνές ποδιές και spoiler), ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S διάστασης 245/35ZR19 εμπρός και 305/30ZR20 πίσω. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση ανακοινώνονται στα 2,9 δλ., αλλά έχει μετρηθεί και στον απίστευτο χρόνο των 2,6 δλ.!

Η ευρωπαϊκή βερσιόν, ωστόσο, δεν έχει το ίδιο νεύρο. Οι υπόλοιπες αναβαθμίσεις υπάρχουν κανονικά, όμως στο κέντρο δεν φωλιάζουν 502 ίπποι. Το περιβαλλοντικό «φίμωμα» του μοτέρ, έχει σαν αποτέλεσμα 482 ίππους και 613 Nm ροπής. Ανάλογη διαφοροποίηση συναντάμε στα στοιχεία επιδόσεων, καθώς τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 3,5 δλ. Στην πραγματικότητα, χρειάζεται 3,7 δλ. Φυσικά δεν παύει να είναι εξαιρετικός χρόνος, αλλά συγκριτικά με την αμερικανική ‘Vette περιορίζεται σε τουλάχιστον ένα «κλικ» λιγότερο. Ας πάμε μια βόλτα μέχρι τα 250 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store