Corvette διακτινίζεται στο 0-100 σε 2,6 δλ.! (+video)

Η νέα και κεντρομήχανη Corvette, λογίζεται πλέον ως καθαρόαιμο supercar. Τόσο από πλευρά μηχανολογικής διάταξης, όσο και ισχύος/επιδόσεων. Σε αυτά, συνυπολογίστε την ασυναγώνιστη αναλογία τιμής/επιτάχυνσης, που χαρίζει στο αμερικανικό dream car τα φθηνότερα 2,9 δλ. για 0-100 χλμ./ώρα στον πλανήτη.

Διαβάστε επίσης: Integra Type R χαιρετάει Starlet Glanza (+video)

Αυτό είναι το νούμερο που ανακοινώνουν οι Αμερικανοί για την Corvette με το πακέτο Z51.  Σε αυτό περιλαμβάνονται φρένα της Brembo, αναβαθμισμένη ανάρτηση και εξάτμιση, διαφορετική κλιμάκωση στο κιβώτιο, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό, αεροδυναμικές προσθήκες στο αμάξωμα (splitter, πλαϊνές ποδιές και spoiler), ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S διάστασης 245/35ZR19 εμπρός και 305/30ZR20 πίσω, αλλά και μεγαλύτερα ψυγεία. Όλα τα ανωτέρω κατεβάζουν τον χρόνο για το 0-100 χλμ./ώρα στα 2,9 δλ., από 3,3 δλ. που χρειάζονται κανονικά! Όμως η Όμως η «Κορβέτα» μπορεί να πέσει πιο χαμηλά. Στα 2,6 δλ.!

Στο video που θα παρακολουθήσουμε, ένας ευτυχής κάτοχος του αμερικανικού supercar πλέον (και όχι muscle car) δοκιμάζει τις δυνατότητες του καμαριού του σε πίστα και δρόμο. Με 502 ίππους και 637 Nm ροπής από τον ατμοσφαιρικό V8 των 6.2 λίτρων, 8άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και launch control, σίγουρα περιμένεις εξαιρετική επιτάχυνση από το αυτοκίνητο. Όμως το να πετυχαίνει χρόνους εφάμιλλους της νέας Porsche 911 Turbo S, είναι απίστευτο! Ειδικά όταν το κάνει σε δημόσιο δρόμο.

Δείτε ακόμα: GR Yaris ρίχνει καρότσα σε Civic Type R (+video)

Όπως θα δούμε, από 2.20 μέχρι 6.43, η Corvette δυσκολεύεται να βρει πρόσφυση στην ειδικά διαμορφωμένη άσφαλτο του drag strip. Κατά συνέπεια, ο χρόνος για το 0-100 χλμ./ώρα με το ζόρι πέφτει κάτω από τα 4 δλ. Σε κανονικό δρόμο, όμως, το αυτοκίνητο μετατρέπεται σε καταπέλτη! Γράφει σταθερά 2,7-2,8 δλ. για τα 100 χλμ./ώρα από στάση, που είναι ήδη ταχύτερα από τους εργοστασιακούς ισχυρισμούς. Η καλύτερη προσπάθεια είναι ακόμα καλύτερη, στα 2,6 δλ.! Θαυμάστε!

Get it on Google Play Download on the App Store