Integra Type R χαιρετάει Starlet Glanza (+video)

Η πολυαναμενόμενη κόντρα μεταξύ Civic Type R και GR Yaris επιτέλους έγινε, με το Toyota να επικρατεί οριακά, αλλά καθόλα πανηγυρικά, του Honda. Οι συνθήκες το ευνόησαν βέβαια, με το σύστημα τετρακίνησης GR-Four να το βγάζει ασπροπρόσωπο στο βρεγμένο οδόστρωμα. Από την άλλη, το πανίσχυρο Civic έδειξε πως σε στεγνό μάλλον θα πάρει άνετη ρεβάνς καθώς παρότι ισχυρότερο και μπροστοκίνητο, μάζεψε την διαφορά στην εκκίνηση και αν είχε 50 μέτρα παραπάνω διαδρομής, θα πέρναγε μπροστά.

Δείτε ακόμα: Civic VTi και Corolla GT-S με κόφτες στο βουνό (+video)

Μέχρι να γίνει ο «επαναληπτικός» μεταξύ τους, ένα άλλο Type R φροντίζει να υπερασπιστεί την τιμή των «Τάπερ». Το Integra έχει γραφτεί στην Ιστορία ως το καλύτερο μπροστοκίνητο όλων των εποχών, μαγεύοντας σε στροφές. Και σε ευθεία πάντως, ήταν και παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής πλατφόρμα πειραματισμού σε dragster. Ο B18C σηκώνει πολλή βελτίωση, ατμοσφαιρική ή τούρμπο, ανεβαίνοντας επίπεδα σε σχέση με τα 190 εργοστασιακά του άλογα.

Ανάλογη προθυμία στο tuning επιδεικνύει ένα άλλο Toyota, το Starlet Glanza. Πολυλατρεμένο ανά την υφήλιο, με τον 1.300άρη τούρμπο 4E-FTE να παίρνει για πλάκα άλογα, αφήνοντας πίσω του τα 135 της «μάνας» του. Στην προκειμένη, το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουμε να κάνουμε με πολύ δυνατό δείγμα, αν κρίνουμε από την προσπάθεια που καταβάλλει ο οδηγός του να κρατήσει το τιμόνι στην ευθεία. Το Integra είναι επίσης βελτιωμένο και τροπέτο, καθώς πρόκειται για τετράθυρη έκδοση που δεν κυκλοφόρησε ποτέ ως Type R.

Ο οδηγός του Starlet, που τυγχάνει να είναι και ο uploader του video, αναφέρει περιχαρής πως κέρδισε. Παραλείπει όμως κάποια σημαντικά γεγονότα. Πρώτον, ότι το Integra ξεκινάει σχεδόν μια καρότσα πίσω του και όχι παράλληλα. Παρόλα αυτά εκτοξεύεται μπροστά, εκμεταλλευόμενο το σπινάρισμα του Glanza. Τα χέρια του χειριστή στο Toyota δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη, βλέποντας το αριστερό να φεύγει πανικόβλητο από τον λεβιέ για να πιάσει το τιμόνι. Παρόλη την αμφιβόλου ποιότητας οδήγηση ή ευθυγράμμιση (όσο torque steer και να έχει, τόσες διορθώσεις στην ευθεία δεν δικαιολογούνται), το Starlet κλείνει την διαφορά και περνάει μπροστά. Ωστόσο, ενόσω ο κάτοχός του γελάει και πανηγυρίζει, αμελεί πως ο αντίστοιχος στο Honda άφησε το γκάζι (ενδεχομένως να πάτησε και φρένο) προκειμένου να επανέλθει στο ρεύμα του, βλέποντας κίνηση απέναντι.

Δείτε επίσης: Κόντρες με Honda VTEC και Toyota VVTL-i (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store