0-345 χλμ./ώρα με VW Golf MK2 1.375HP(+video)

Η δεύτερη γενιά του VW Golf ζει δεύτερη νιότη μέσω του κλάδου της βελτίωσης. Πάρα πολλά MK2 ξεπερνούν τα 400 ή 500 άλογα, με την γκάμα των μετατροπών να περιλαμβάνουν βελτίωση του 1.800άρη από το GTI, τροπέτο και τούρμπισμα από το GTI MK3, τροπέτο και κομπρέσορα ή τούρμπισμα του 2.8 VR6, βελτίωση του G60 και πάει λέγοντας.

Δείτε επίσης: «Πιστολιές» με το νέο VW Golf R (+video)

Αυτό που σπάει χρονόμετρα/ταχύμετρα και θα παρακολουθήσουμε παρακάτω, έχει τον κλασικό V6 κινητήρα κάτω από το καπό συν πάρα πολλές αναβαθμίσεις. Πρώτη και κυριότερη, ο υπερκυβισμός στα 3 λίτρα. Από εκεί και πέρα, δεν έχει μείνει τίποτα ίδιο στο εσωτερικό καθώς όλα τα κινούμενα μέρη, αλλά και το μπλοκ, είναι ενισχυμένα. Ένα θεόρατο τούρμπο στέλνει την απόδοση στα 1.375 άλογα και τροφοδοτεί όλους τους τροχούς, μέσω του συστήματος τετρακίνησης 4Motion – εννοείται σε ενισχυμένη μορφή. Το 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να διαχειριστεί τα 1.244 Nm ροπής, οπότε αντικαταστάθηκε με ένα αγωνιστικό σειριακό 6 σχέσεων.

Δείτε ακόμα: 0-316 χλμ./ώρα με Opel Kadett GSi 1.250HP (+video)

Το πλαίσιο έχει δεθεί με roll cage και η ανάρτηση είναι ρυθμιζόμενη, ωστόσο εκεί που θα περιμέναμε ειδικά drag ελαστικά (τα γνωστά «μπαλόνια»), βλέπουμε το αυτοκίνητο να χρησιμοποιεί road legal ελαστικά (γύρω από τις ζάντες του πρώτου Audi A3). Ημισλίκ μεν, κατάλληλα και για τους δημόσιους δρόμους δε. Με αυτά τα λάστιχα, το κτηνώδες Golf πιάνει 340 χλμ./ώρα σε 800 μέτρα και φτάνει μέχρι τα 345, έως ότου αφήσει ο οδηγός το γκάζι μετά την γραμμή του τερματισμού. Σύμφωνα με το video, η τελική του ταχύτητα είναι στα 354 χλμ./ώρα!

Get it on Google Play Download on the App Store