«1000άρι» Skyline R34 διδάσκει Nismo GT-R & Corvette

Η Corvette και το Nismo GT-R έχουν «ψηλώσει» πάρα πολύ στις τελευταίες τους εκδοχές, έχοντας πια τη δυνατότητα για 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 2,5 δλ. και τελικές αρκετά πάνω από τα 300 χλμ./ώρα. Ακόμα και το muscle car, που περνάει 680 ίππους στο οδόστρωμα μέσω των πίσω τροχών, ανακοινώνεται στα 2,7 δλ. για το «100άρι», ενώ το τετρακίνητο Nismo εξακοντίζεται στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 2,5 δλ. Πράγματα, βέβαια, που το Skyline R34 έκανε χρόνια πριν, σε βελτιωμένη μορφή.

Ο «Godzilla» των τελών 90’s-αρχών 00’s υπήρξε από τους πρωτοπόρους του «σκληρού» tuning, μαζί με την Toyota Supra MK IV, καθώς ήταν από τα πρώτα αυτοκίνητα που κατάφερε να δει τετραψήφια νούμερα ισχύος. Ο RB26DETT είχε τέτοια έφεση και αντοχή στη βελτίωση, ώστε αριθμοί της τάξης των 1.000 ίππων έφτασαν να μην προκαλούν εντύπωση, πριν καν εμφανιστεί η Bugatti Veyron. Ακόμα σήμερα, τα «1000άρια» Skyline σκορπούν τρόμο σε dragstrips και φανάρια. Βέβαια, συγκριτικά με το Nismo και την Z06, το R34 έχει τα μείον του.

Στο R34 δεν υπάρχουν launch control και αυτόματα κιβώτια διπλού συμπλέκτη, ούτε υπερ-προηγμένα ηλεκτρονικά. Στην καλύτερη, όπως στην προκειμένη, το 6άρι χειροκίνητο αντικαθίσταται από ισάριθμων σχέσεων σειριακό κιβώτιο. Φυσικότατα, όμως, η διαφορά στην ισχύ μόνο αμελητέα δεν είναι. Το σύστημα τετρακίνησης ATTESSA δεν είναι για να παίζει κανένας αντίπαλος, ούτε καν το κορυφαίο R35. Όταν συνδυάζεται με 1.000 ίππους μάλιστα, τότε οι στοιχηματικές αποδόσεις αρχίζουν να το χρήζουν φαβορί. Η Z06 έχει το πιο δύσκολο έργο, καθώς στερείται της έξτρα πρόσφυσης από τον εμπρός άξονα. Το Skyline, αλλά και το Nismo, καθαρίζουν τάχιστα μαζί της, επιδιδόμενα σε έναν συναρπαστικό εμφύλιο, τον οποίο τελικά κερδίζει ο «παλιός» μαζεύοντας καταιγιστικά τη διαφορά, που κάνει το GT-R στην εκκίνηση.

Get it on Google Play Download on the App Store