Αγέραστη Alfa Romeo 164 3.0 V6 QV (+video)

Τα αυτοκίνητα της Alfa Romeo ανέκαθεν απευθύνονταν σε οδηγούς με σπορ καρδιά (cuore sportivo), οι οποίοι δεν βλέπουν το αυτοκίνητο ως ένα άψυχο μέσο μετακίνησης. Ειδικά με την Giulia, η μιλανέζικη μάρκα επέστρεψε στις ρίζες της με την πίσω κίνηση και τα άκρως δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης. Ειδικά με την νέα Giulia GTA ανέβασε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη.

Δείτε ακόμα: Καινούργια Alfa Romeo Giulia GT Junior με 518 HP!

Πολλά χρόνια όμως παλαιότερα και συγκεκριμένα πριν από τρεις δεκαετίες, η ιταλική μάρκα είχε παρουσιάσει το 1987 την σχεδιασμένη από τον Pininfarina, Alfa Romeo 164. Σίγουρα τότε πολλοί ως πιτσιρικάδες αλλά και ως οικογενειάρχες θα τη χαζεύατε και θα την θαυμάζατε. Αν μάλιστα είχε και το λογότυπο «V6» στο πίσω καπό, τότε ο ενθουσιασμός αυξανόταν κατακόρυφα.

Δείτε ακόμα: Alfa Romeo 156 GTA προσπερνάει όποιον βρει (+video)

Ακόμα και σήμερα μια καλοδιατηρημένη Alfa Romeo 164 εκπέμπει μια διαχρονική γοητεία με τον σπορτίφ και κομψό σχεδιασμό της. Αν κάτω από το μακρύ καπό της υπάρχουν οι 6 νίκελ αυλοί, τότε συνοδεύεται και από ένα ηχητικό κάλλος.

Μια τέτοια πολύ καλά διατηρημένη Alfa Romeo 164 του 1991 μας γυρνάει αρκετά χρόνια πίσω, όμως μας δείχνει ότι παραμένει ετοιμοπόλεμη και θελκτική. Πρόκειται για την έκδοση 3.0 V6 QV με τους 200 ίππους και τα 269 Nm ροπής. Δύναμη που σήμερα βγάζουν turbo μοτέρ με τα μισά κυβικά, αλλά όχι με τέτοιο ήχο. Επίσης, την εποχή εκείνη τα 7,7 δλ. για τα 0-100 χλμ./ώρα ήταν ένα ονειρεμένο νούμερο. Απολαύστε λοιπόν την 164 να επιταχύνει με φουλ γκάζι, στο βίντεο που ακολουθεί:

Δείτε ακόμα: Κονσέρτο με V6 κινητήρες Alfa Romeo (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store