Alfa Romeo 156 GTA προσπερνάει όποιον βρει (+video)

Δεν υπάρχει φίλος του αυτοκινήτου, όχι συγκεκριμένα Alfisti, που να μην είναι ενθουσιασμένος από την επιστροφή των εκδόσεων GTA/GTAm μέσω της Giulia. Τελευταία φορά που είδαμε τα τρία θρυλικά γράμματα σε Alfa Romeo ήταν το 2006, στο πίσω μέρος της 147. Έναν χρόνο νωρίτερα, είχε τερματιστεί η παραγωγή της 156 GTA. Της τελευταίας Gran Turismo Allegerita μπερλίνας, μέχρι τον ερχομό της Giulia, η οποία ουσιαστικά διαδέχεται -φύσει και θέσει- την 156 GTA.

Δείτε ακόμα: Όταν η 156 GTA τα έβαζε με το Nissan Skyline (+video)

Ένα αυτοκίνητο που ακόμα και σήμερα μνημονεύεται για το κατόρθωμα του περάσματος 250 ίππων και 300 Nm ροπής από τους εμπρός τροχούς, εν έτει 2001. Ένα ανδραγάθημα που αξιοποιείται πλήρως εντός πίστας, ακόμα και σχεδόν 20 χρόνια αργότερα. Παρά το βρεγμένο οδόστρωμα του ιρλανδικού σιρκουί Mondello Park, η Μιλανέζα προσπερνάει όποιον βρίσκει στο πέρασμά της. Μάλιστα, ιδιαίτερης μνείας αξίζει το γεγονός πως πρόκειται για 156 GTA με το 6άρι ημιαυτόματο Selespeed – ένα κιβώτιο διαβόητο για τις αργές αλλαγές του και την υστέρηση σε σχέση με το χειροκίνητο.

Διαβάστε επίσης: H Alfa 147 GTA ήταν το πρώτο σύγχρονο hot hatch

Παρά, λοιπόν, το φαινομενικό μειονέκτημα η Alfa αναγκάζει όποιον πλησιάζει, να ανάψει δεξί φλας και να παραμερίσει. Και δεν μιλάμε για τίποτα αδύναμες κατασκευές που τους «ρίχνει» καμιά 50-100άρα άλογα, για παράδειγμα. Μεταξύ των «θυμάτων» περιλαμβάνονται Honda S2000 και Nissan 350Z, ενώ δεν την γλίτωσαν ούτε τα τετρακίνητα, με τη μορφή ενός Audi TT 1.8T Quattro Sport (τουλάχιστον έτσι φαίνεται εμφανισιακά).

Get it on Google Play Download on the App Store