Ανικανότητα καταστρέφει καινούργιο Ford Bronco

Τι είναι οι δυνατότητες και τα προσόντα ενός αυτοκινήτου μπρος στην ανθρώπινη «κουλαμάρα»; Unimog να έχει κάποιος, αν δεν ξέρει πού πάνε τα τέσσερα από οδήγηση ενδεχομένως να γίνει θέαμα. Ένα καινούργιο Ford Bronco βίωσε στο ακέραιο τη συγκεκριμένη κατάσταση, όταν ο οδηγός του πήγε να περάσει «πατημένος» από νερόλακκο.

Το νέο Bronco (όχι το πιο SUV Bronco Sport) συνοδεύεται από τέτοιες προδιαγραφές για off roading, που το καθιστούν ως ένα από τα ικανότερα σύγχρονα τετράτροχα στην κροκάλα. Υπάρχουν διαθέσιμα δύο συστήματα τετρακίνησης, με το ένα να έχει ένα 2τάχυτο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο βοηθητικό κιβώτιο, ενώ το πιο προηγμένο έχει επίσης 2άρι ηλεκτρομηχανικό transfer case με αυτόματη εμπλοκή 4H. Η απόσταση από το έδαφος φτάνει τα 29,4 εκατοστά, η γωνία προσέγγισης 43,2 μοίρες, αυτή της διαφυγής 37,2 μοίρες και ράμπας 29 μοίρες, ενώ μπορεί να διέλθει από υδάτινα περάσματα βάθους έως 85,1 εκατοστών. Το πλαίσιο είναι τύπου σκάλας και αποτελείται από ατσάλι υψηλής αντοχής, με τη Ford να δηλώνει πως το νέο Bronco προσφέρει τη μεγαλύτερη διαδρομή ανάρτησης στην κατηγορία, «17% περισσότερο από τον βασικό ανταγωνιστή».

Πάμε να δούμε, τώρα, πόσο εύκολα μετατρέπονται όλα τα παραπάνω σε «γιρλάντες» όταν ο άνθρωπος πίσω από το τιμόνι είναι «μυρωδιάς». Ο οδηγός του αμερικανικού off roader προσεγγίζει ένα βαθύ σημείο, με τον εντελώς λάθος τρόπο. Ούτε ελέγχει βάθος, ούτε εξετάζει κλίση. Απλά πατάει τέρμα το γκάζι και επιχειρεί να περάσει «βουρ». Η εμπρός αριστερή πλευρά σχεδόν συγκρούεται με το έδαφος και το αυτοκίνητο κοκκαλώνει, φανερώνοντας τη σφοδρότητα της επαφής. Ο Αμερικανός βάζει όπισθεν και ξαναπατάει τέρμα το δεξί πεντάλ, μήπως αλλάξει κάτι. Διάφοροι περίεργοι θόρυβοι ακούγονται, μέχρι που έρχεται ένας ανατριχιαστικός συριγμός και η εικόνα των εμπρός τροχών που δεν περιστρέφονται, για να δείξουν το μέγεθος της ζημιάς.

Το σύστημα τετρακίνησης «χαιρέτησε», ωστόσο το Bronco εξακολουθεί να κινείται κανονικά ως 2WD. Ο κάτοχός του θεωρεί πως το πρόβλημα περιορίζεται σε σπασμένο ημιαξόνιο, αλλά μόνο η επίσκεψη σε συνεργείο θα πει την αλήθεια.

Get it on Google Play Download on the App Store